top of page

Zomer in het Duincafé – Debbie Johnson


Door een noodlottig ongeval wordt Laura weduwe. Haar man was de georganiseerde regelneef binnen het gezin en bood haar en de kinderen een veilig en vertrouwd leven vol verrassende uitdagingen. Nu de zomer nadert, besluit Laura haar kinderen een nieuw avontuur aan te reiken. Maar dat valt niet mee met twee opstandige pubers en een oude labrador…

Verhaal

Zo’n twee jaar na het overlijden van haar jeugdliefde krabbelt Laura eindelijk weer wat uit een diep dal omhoog en realiseert ze zich dat ze haar leven en dat van haar 2 tieners weer zal moeten oppakken. Aan hun vakanties hebben ze de prachtigste herinneringen, mede vastgelegd door haar man in de vele fotoalbums. Omdat de zomervakantie eraan komt onderneemt Laura actie en reageert op een merkwaardige advertentie waarin men op zoek is naar een gastvrouw in een Duincafé in Dorset. Aangezien koken niet de hoogste prioriteit lijkt te zijn bij deze functie trekt ze de stoute schoenen aan en schrijft de afgelopen 2 jaar verrassend van zich af in een sollicitatiebrief. Haar oprechte brief lijkt voor eigenaresse Cherie Moon de doorslag te geven en met sputterende tieners reist Laura af naar Dorset, niet wetende dat de komende weken hun leven allemaal zal gaan brengen. Bij aankomst blijkt het duincafé meer te zijn dan een plek om een hapje te eten of drinken. De vaste gasten hebben allemaal een eigen verhaal en worden gekoesterd met hun comfort food en persoonlijke aandacht. Eigenlijk precies datgene dat Laura zelf ook zo goed kan gebruiken…

De aangebroken vakantieweken zal ze doorbrengen in een vakantiehuisje met een invaldierenarts als buurman. Gelukkig legt deze keer haar tienerdochter Lizzy alles vast op haar social media zodat er achteraf een heel bijzonder vakantierelaas ontstaat…

Het eerste deel van een heerlijke nieuwe verslavende serie, voor de lezers van Charlotte de Monchy, Jill Mansell en Marian Keyes

Look & Feel

Een heerlijk vrolijk omslag! Op de voorkant van het boek prijkt een zomers terras mét zeezicht. Dit boek vraagt alleen al door de mooie cover om op de vakantieleesstapel te worden gelegd 😉

De cover is voorzien van een matte laag en de titel en naam van de schrijfster zijn bedekt met een glanslaagje, heel fraai. De binnenzijde heeft daarnaast als cadeautje een vrolijke bloemenprint.

De hoofdstukken zijn ingedeeld in tijdsperiodes: de zes weken waarin het verhaal zich afspeelt, aangevuld met een kleine verklarende tekst. Leuk, want die tekst die daagt echt uit om snel dat hoofdstuk te gaan lezen!

Als bonusmateriaal ontvangt de lezer aan het einde nog vijf lokale recepten van schrijfster Debbie Johnson na een korte uitleg over Dorset en het Strandcafé. Leuk uitgeschreven en uitdagend om te maken!

Oordeel

Ik kan niet anders zeggen dan dat het echt een lekker boek was om te lezen. Door de portie humor die er in verwerkt is, deed het mij denken aan de schrijfstijl van Jill Mansell, alhoewel Debbie Johnson ook maatschappelijke thema’s als rouw en mantelzorg niet uit de weg gaat en deze mooi verweeft in haar verhaal.

Zomer in het Duincafé is geen zwaar verhaal of juist een makkelijke weglezer, maar een roman die van alles wel wat in huis heeft. Mooi ook hoe de schrijfster alle voorkomende gasten van het Duincafé als personages neerzet. We leren ze stuk voor stuk kennen. (Dit hadden er echter wat mij betreft wel wat minder mogen zijn, omdat je je toch weer in alle personages probeert te verdiepen, terwijl er maar enkele telkens terugkeren. Maar dat terzijde.)

Deze lekkere feelgoodroman heeft mij benieuwd gemaakt naar het volgende deel, en bovenal naar het verloop van het leven van Laura, haar kinderen en dierbaren, want de schrijfster heeft er nog minimaal twee voor ons in petto…

Zomer in het Duincafé is een vermakelijke roman die je alvast in vakantiestemming brengt. Tip: zet ‘m op je vakantieleeslijstje!

Sterren: ****

Specificaties

Uitgever: Boekerij

Vertaling: Hanneke van Soest

Oorspronkelijke titel: Summer at the Comfort Food Cafe

Prijs: € 15,99 (paperback met flappen) / € 11,99 (e-book)

Publicatiedatum: 01-04-2019

Pagina's: 368 pagina's

ISBN: 9789022586198

Met dank aan uitgeverij Boekerij voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

RECENTE BERICHTEN

bottom of page