top of page

Maaltijdsalades - Eva Harlé


Deze keer trad ik buiten mijn comfortzone en testte ik een kookboek. Niet zómaar een kookboek, maar een uitgave uit de zogeheten 7 minuten in de keuken-serie! Een boek met 30 recepten die slechts 7 minuten voorbereiding vergen...

Inhoud

De zomer is in aantocht en dat vraagt om heerlijke maaltijdsalades. Als deze dan ook nog eens in een hip en een drip op tafel staan zonder al te veel culinaire trucs, dan is dat mooi meegenomen.

In deze uitgave tref je heerlijke, gevarieerde recepten aan. Eenvoudig, maar toch verrassend en gezond! Fruit, peulvruchten, groenten, vlees en vis, maar ook zaden en noten. Natuurlijk mogen de diverse soorten vinaigrette niet ontbreken, want die bepalen vaak het succes van de salades. Er is een enorme verscheidenheid aan recepten te vinden in dit boekje, dus voor iedereen wat wils.

Look & Feel

Wat een fraaie pastelkleur met prachtige hippe lay-out; de gouden glimmende titeltekst met een eenvoudig grijze toelichting. De foto van een heerlijke ogende salade maakt de cover compleet.

De recepten worden zeer overzichtelijk gepresenteerd middels een eenvoudige opsomming van de benodigdheden in letter én op foto. Daarnaast treft je het recept puntsgewijs per handeling genoemd. Dit alles in een prettig leesbaar lettertype en zonder overbodige teksten. Dat maakt het recept bijzonder overzichtelijk.

Het boek wordt afgesloten met een hoofdstukje “Meten en Wegen”: wegen zonder weegschaal, gewoon een leuk en vooral handig extraatje.

Oordeel

Wat leuk om even een uitstapje te maken naar voor mij een nieuw boekengenre!

Ik ben gestart met de rucolasalade met gebakken kip en mango. Klinkt simpel, was het ook, maar met deze benaming doe ik het recept ab-so-luut te kort!

Door de toevoeging van onder meer hazelnoten, balsamico, sojasaus en mandarijn werd deze salade een verrassende (en bovenal overheerlijke) maaltijd die ik in een handomdraai op tafel kon zetten en waar door het hele gezin van gesmuld werd!

Op basis van één recept valt een kookboek natuurlijk niet te beoordelen, dus ook de Caesarsalade en de Linzensalade moesten getest worden. Ik kan je vertellen: ze werden meer dan enthousiast ontvangen door mijn mee-eters!

Dit boek bedraagt 30 prachtige maaltijdsalades die door elke kok (ook degene met weinig 'kookervaring') met plezier op tafel kunnen worden gezet. Geen gekke ingrediënten, waarbij je je afvraagt waar je die in hemelsnaam op de kop moet tikken. Als er namelijk iets is waar ik een hekel aan heb, zijn dat wel recepten met onmogelijke ingrediënten. Alles is inderdaad heerlijk snel klaar, heel fijn!

Kortom: een kookboek waar ik (en ik denk iedereen wel) absoluut mee uit de voeten kan! Ik ben fan! En weet je wat zo leuk is…. Er zijn nog meer delen uit deze 7 minuten in de keuken-serie: Wok, Bakplaat, Gratins, Pasta, Soepen en Veggie… oehhhh… dat smaakt naar meer!

Sterren: ****

Specificaties

Uitgeverij: Manteau

Prijs: €14,99 (paperback)

Publicatiedatum: 03-2019

Pagina's: 76

ISBN: 9789022335994

Met dank aan uitgeverij Manteau voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

RECENTE BERICHTEN

bottom of page