top of page

De brief van tante Rosy - Mariëtte Middelbeek

Als de geliefde tante van Stefanie plotseling overlijdt, verlaat ze tijdelijk haar fijne, bruisende woonplaats Amsterdam om de nalatenschap zo snel mogelijk af te wikkelen. Maar daar in het rustige Zeeland blijkt dat ze nog lang niet gemist kan worden…

De inhoud

Stefanie is juriste, heeft een baan met aanzien op een goedlopend kantoor in Amsterdam en wordt overvallen door een telefoontje van de huisarts van haar tante Rosy. Tante Rosy, de zus van haar enigszins norse moeder, heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in Stefanies leven. Vanzelfsprekend dat het overlijden van haar tante haar overvalt en enorm aangrijpt. Alhoewel het niet meevalt om even afstand te nemen van haar drukke baan waarin ze de afgelopen jaren wordt meegezogen, verlaat ze het bruisende Amsterdam en vertrekt naar de woonplaats van haar tante, in Zeeland voor een afspraak over de nalatenschap met de lokale notaris.


Als dit meer tijd dan verwacht met zich mee brengt, zorgt dat voor een flinke portie onbegrip bij haar werkgever en haar collega/vriendinnen. Ze wil het liefst zo spoedig mogelijk weer terug, wat heeft ze in dat rustige plaatsje in Zeeland te zoeken?.


In eerste instantie levert dit niet alleen veel onrust op bij Stefanie, naast al het verdriet en gemis van haar zo geliefde tante, bovendien ook haar ontslag. Door de erfenis wordt Stefanie onder andere eigenaar van tante Rosy's boekwinkel. Daar treft ze in een van de boeken een aantal oude brieven aan die haar niet loslaten.

Naarmate de tijd verstrijkt, leert ze het dorp en haar bewoners kennen, hoort ze hun warme verhalen over Rosy en begrijpt ze hoe belangrijk haar tante ook voor hen was.


Samen met de dorpelingen duikte ze in het verleden en gaan ze daarnaast nog een strijd aan. Dan blijkt dat er zoveel meer belangrijk is dan die baan met aanzien in Amsterdam…


Look & Feel

De lieflijke matte cover van deze roman heeft wat glanseffecten en wordt aan de voorzijde opgesierd door een aantrekkelijk plaatje van een boekwinkel waar je niet aan voorbij kunt lopen. Het boek straalt romantiek uit!


Oordeel

Jaren geleden las ik meerdere romans uit de pen van Mariëtte Middelbeek (a.k.a. Linda van Rijn), daarna ben ik haar even uit het boekenoog verloren. Gelukkig kwam dit boek op mijn pad en alleen al de cover riep mijn naam...


Wat een heerlijke roman! Zoveel elementen die Middelbeek in haar verhaal verwerkt, razend knap. Al lezende verwonderde ik mij over de vele gebeurtenissen die op geen enkel moment teveel worden. Elk incident heeft een functie en een mooie rode draad in het verhaal.


Emotie, humor, romantiek, historie en maatschappelijke problematiek wisselen elkaar af en worden door de schrijfster zorgvuldig toegepast en beschreven; chapeau!


Kortom: ik heb me bij het lezen geen moment verveeld! Nog op zoek naar leesvoer voor je vakantie; dit is een aanrader waar je geen moment spijt van gaat krijgen!


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: Marmer BV

Auteur: Mariëtte Middelbeek

Prijs: € 21,99 (paperback) / € 13,99 (e-boek)

Publicatiedatum: 04.07.2023

Pagina's: 352

ISBN: 9789460686306


Met dank aan uitgeverij Marmer BV voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

RECENTE BERICHTEN

bottom of page