top of page

Het Cupcake Café - Jenny Colgan

Isabel Randall bakt hemelse taarten en echt de állerbeste cupcakes. Alle recepten zijn haar met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten door haar grootvader, ooit geroemde bakker in zijn goede jaren. Maar is dat alles voldoende om haar droom te gaan volgen?

Het verhaal

Isabel (of Issy, zoals ze door iedereen wordt genoemd) werkt al een tijdje op kantoor als secretaresse. In het geheim heeft ze een relatie met haar leidinggevende, Graeme. Als ze onverwacht juist door hem op een bizarre wijze wordt ontslagen omdat de omzetcijfers dat vragen, kan ze Graeme toch niet zomaar loslaten. Ze hadden het toch goed samen? Dat hij niet wil dat het andere personeel hen samen ziet, komt vast omdat hij geen relaties op de werkvloer tolereert.


Haar ontslag geeft haar ruimte om haar droom achterna te jagen en gesteund door haar grote voorbeeld, grootvader Joey, opent ze in een oud maar prachtig pandje Het Cupcake café. Bakken kan ze, maar ondernemen blijkt een heel andere tak van sport. Gelukkig is daar de bankemployée Austin die haar niet alleen helpt met het benodigde kapitaal maar nog véél meer voor haar gaat betekenen…


Het blijkt geen makkelijke weg die ze is ingeslagen. Dat haar vermeende liefde Graeme andere ideeën heeft met de inmiddels goedlopende zoete bakkerij en dat de gezondheid van haar liefste opa zo snel verslechterd, maakt dat Issy het even niet meer weet. Toch blijken familie, vriendschap en liefde uiteindelijk de onmisbare ingrediënten te zijn voor een zoet einde…


Look & Feel

Deze dikke feelgoodpil heeft een mooie matte cover met een herkenbare vrolijke “Jenny Colgan”-illustratie.

Ik weet het woord vooraf van Colgan altijd erg te waarderen, een feestje om zo te starten met een persoonlijke noot. Daarnaast start elk hoofdstuk met zeer speels omschreven recept die vraagt om te gaan bakken!

Oordeel

Weer een heerlijke luchtige roman uit de pen van Jenny Colgan. Ze neemt ons mee en weet alles zo te omschrijven dat we ons thuis voelen in het verhaal. Elk boek laat ons weer kennis maken met prachtige en bijzondere personages die uiteindelijke onze vriendinnen worden, zo ook weer in Het Cupcake Café. Haar sprankelende humor loopt als een rode draad door elke roman, zonder het verhaal al te zoet te maken. Maatschappelijke problemen worden niet gemeden waardoor het verhaal juist geloofwaardig blijft.


Inmiddels heb ik meerdere series van haar verslonden (Café, zon en zee-serie was echt mijn favoriet) en ik heb gelezen dat hier ook nog een tweede deel op volgt. Wat een lekker vooruitzicht; dit smaakt naar meer 😉


Sterren: ****

Specificaties

Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Auteur: Jenny Colgan

Prijs: €20,99 | E-book € 6,49

Publicatiedatum: maart 2022

Pagina's: 459

ISBN: 9789024593378


Met dank aan uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

RECENTE BERICHTEN

bottom of page