top of page

Kerstmis in het Cupcake Café - Jenny Colgan

Het is december en kerst is in aantocht als Austin, de partner van Isabel Randall, Issy voor intimi, voor een zakenreis naar Amerika vertrekt. Juist in de tijd dat Issy het zo druk heeft in haar gezellige en succesvolle Cupcake Café in één van de buitenwijken van Londen. Dan lijkt Amerika Austin meer te bieden dan alleen een zakelijk reisje. Maar wat voor gevolgen heeft dat voor Issy?

Het verhaal

Issy Randall, de trotse eigenaar van het Cupcake Café, is verliefd en gelukkiger dan ooit. Haar nieuwe bedrijf bloeit en ze is omringd door goede vrienden, ook al zijn haar collega’s Pearl en Caroline niet zo optimistisch over het komende winterseizoen. Issy is ervan overtuigd dat alles gaat lukken en iedereen een fijne kerst zal hebben, maar wanneer haar vriend Austin een baan krijgt aangeboden in New York en de kerstdrukte in het café – met de toegenomen vraag naar haar verrukkelijke creaties – zijn tol begint te eisen, moet Issy beslissen wat haar het dierbaarst is. In december zal Issy moeten vertrouwen op al haar moed, optimisme en bakkunsten om iedereen op de een of andere manier een vrolijk kerstfeest te bezorgen.


'Dat is het belachelijke aan geluk. Je weet op het moment zelf nooit hoe gelukkig je bent’


Look & Feel

Deze fijne feelgood heeft een mooie matte cover met een herkenbare vrolijke “Jenny Colgan”-illustratie. Natuurlijk vol kerstillustraties, dat kan niet missen. Hij past heerlijk bij het de cover van Het Cupcake Café, het vorige boek.


Ik weet het woord vooraf van Colgan altijd erg te waarderen, een feestje om zo te starten met een persoonlijke noot. Daarnaast start elk hoofdstuk wederom met zeer speels omschreven recept dat vraagt om te gaan bakken!


Oordeel

Weer een heerlijke luchtige roman uit de pen van Jenny Colgan. Ze neemt ons mee en weet alles zo te omschrijven dat we ons thuis voelen in het verhaal. Elk boek laat ons weer kennis maken met prachtige en bijzondere personages die uiteindelijke onze vriendinnen worden, zo ook weer in dit deel van Het Cupcake Café. Haar sprankelende humor loopt als een rode draad door elke roman, zonder het verhaal al te zoet te maken. Maatschappelijke problemen worden niet gemeden waardoor het verhaal juist geloofwaardig blijft.


Het eerdere deel Het Cupcake Café vond ik iets fijner lezen. Dit verhaal voelde meer als “los zand”, maar desalniettemin fijn om te lezen, zoals al Jenny’s boeken. Drie dik verdiende (kerst)sterren.


Sterren: ***

Specificaties

Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Auteur: Jenny Colgan

Prijs: €20,99 (paperback) / €12,99 (e-book)

Publicatiedatum: 18-10-2022

Pagina's: 288

ISBN: 9789024591862


Met dank aan Luitingh-Sijthoff voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page