top of page

Baguette met jam voor twee – Wendy Brokers


In het zonovergoten Frankrijk sloeg ik de nieuwe roman van Wendy Brokers open: Baguette met jam voor twee. Deze feelgoodroman vertelt het verhaal van Lize de Ruiter die Nederland ontvlucht en op een camping in het warme Zuid-Frankrijk haar leven weer op de rit hoopt te krijgen. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot…

Verhaal

Lize de Ruiter vlucht na het overlijden van haar vader naar een camping van vrienden van haar ouders. Gekwetst door haar broer en de liefde, besluit zij alle schepen achter haar te verbranden en een nieuw leven te starten in het zonnige zuiden van Frankrijk.

Herstellende van een zware longontsteking en een gebroken hart, arriveert ze na een lange reis op de camping. Eenmaal daar maakt ze al snel kennis met Jelle, de zoon van de eigenaar, en zijn vriend Nate, de sportinstructeur van de camping. Twee knappe mannen die vechten om haar aandacht, maar laat dat nu het laatste zijn waar ze behoefte aan heeft. Denkt ze…

Als uit het niets de meest gevreesde persoon uit haar verleden plotsklaps opduikt, staat haar leven helemaal op z’n kop. Ze moet de waarheid nu onder ogen zien, knopen durven door te hakken en vechten voor de liefde. Wie weet haar hart voorgoed te helen?

Look & Feel

Een heerlijk vrolijke vakantieroman om te zien! Blij wordt de lezer van de frisse kleuren, de leuke illustratie en de speelse lettertypes. Extra bijzonder zijn de afgeronde hoekjes van het boek. Daarnaast is de binnenkant van de kaft rijkelijk versierd met lavendel en klaprozen. Die wil iedereen wel in z’n boekenkast hebben…

De kaft is mat en is voorzien van een glanslaagje op de titel en de illustratie van de fiets met rijk gevulde mand met Franse baguettes, bloemen en een flesje limonade. Deze veredelingstechnieken zorgen voor een luxe uitstraling van het boek.

De hoofdstukken zijn in simpele cijfers ingedeeld die van hetzelfde lettertype zijn als de titel.

Oordeel

Een échte vakantieroman die makkelijk wegleest. Het verhaal opent in de eerste hoofdstukken met een grote dosis humor. De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat halverwege het boek het verhaal vrij voorspelbaar is met een grote nadruk op ‘’hoe krijgen ze elkaar’’. Ook zit er dan niet al te veel diepgang in. Verder in het boek wordt dat enigszins gecorrigeerd en komen er zaken als alcoholverslaving en mishandeling zijdelings aan de orde. Dit zorgt voor een serieuzere ondertoon en wordt het lezen weer interessanter.

Wat ik wel een beetje heb gemist, zijn de Franse elementen in het boek. Terwijl ik dit boek in de zonnige Provence (Zuid-Frankrijk) las, hoopte ik toch echt een vleugje herkenbaarheid te vinden. Helaas… het had net zo goed een camping in Drenthe kunnen zijn. Jammer, hier had de schrijfster iets meer uit kunnen halen.

Wendy Brokers heeft een frisse schrijfstijl dat makkelijk wegleest. Ze omschrijft de personages op een leuke en duidelijke manier waardoor je ze als lezer makkelijk kan plaatsen. Op een heel grappige eigen manier kan zij situaties schetsen. Dit tovert regelmatig een glimlachje op het gezicht van de lezer. Dit smaakt naar meer!

Kortom: Wendy Brokers heeft met Baguette met jam voor twee een aardige feelgoodroman geschreven. Uitermate goed geschikt als vakantieleesvoer.

Sterren: ***

Specificaties

Uitgave: Paperback, ook verkrijgbaar als e-book

Publicatiedatum: 03-07-2018

Pagina’s: 336

Prijs: €15,-

ISBN: 9789022584217

Met dank aan uitgeverij Boekerij voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

RECENTE BERICHTEN

bottom of page