top of page

Een onverwachte kerst - Natalie Cox


Kerstmis is de mooiste tijd van het jaar! Alleen denkt de alleenstaande Charlie daar nét even anders over. Ze houdt niet van Kerstmis en dit zou wel eens de ergste decembermaand van haar leven kunnen worden. Maar dan komen er een Deense dog, zijn onweerstaanbare (helaas verloofde) baas en een norse dierenarts op haar pad. De feestdagen zouden wel eens interessanter kunnen worden dan Charlie ooit had verwacht...

Verhaal

Het leven van de net weer vrijgezelle Charlie gaat niet bepaald van een leien dakje. Daarnaast is het bijna Kerstmis en als er iets is waar zij niet van houdt, dan is het wel van dit winterse feest. Bovendien zou dit wel eens de ergste decembermaand van haar leven kunnen worden, want haar vriend heeft haar ingeruild voor zijn personal trainer, haar appartement is getroffen door een gasexplosie en haar moeder heeft besloten de feestdagen met haar zoveelste man in Australië door te brengen.

Als haar nichtje Jez haar om hulp vraagt in haar luxe hondenopvang in Devon, besluit Charlie op dit aanbod in te gaan. Ze hoopt op een rustige plattelandskerst. Dat daar harige viervoeters als gezelschap bijhoren, neemt ze noodgedwongen op de koop toe. Tijdens een week afwezigheid van Jez, runt Charlie, enigszins met tegenzin, het hondenhotel. Hilarische situaties ontstaan door de onwetendheid en onhandigheid van Charlie. Gelukkig is daar dan weer die norse dierenarts Cal om de boel in goede banen te leiden.

We maken kennis met de buurman en overige buurtbewoners die Charlie allemaal in hun hart sluiten. Zullen zij haar uiteindelijk doen inzien hoe fijn een leven kan zijn?

Look & Feel

Een heerlijke feelgoodroman om te zien! Het verlangen naar de knusse winterdagen wordt er flink door aangewakkerd... Bij ontvangst van deze roman zag ik mijzelf al zitten met een warme kop chocolademelk en een dekentje op de bank, terwijl ik natuurlijk dit verhaal las. Het boek houdt lekker vast en heeft de maat van een standaardroman.

Op de cover zijn drie hondjes met kerstmutsen te zien in een winters landschap. De hondjes, de hulst, de titel en de naam van de auteur hebben een mooi glanslaagje. De titel prijkt met sierlijke rode letters bovenaan de voorkant en onderaan de cover staat een mooi citaat van schrijfster Sophie Kinsella (een van mijn favoriete schrijfsters).

De flaptekst op de achterkant van het boek heeft een prachtig en zeer goed leesbaar lettertype, net als de broodtekst in het boek zelf. De ruimte tussen de zinnen draagt ook bij aan het fijne lezen.

De hoofdstukken zijn cijfermatig ingedeeld en van verscheidene lengtes.

Oordeel

Een echt vrolijke chickllit! Niet al te voorspelbaar of ingewikkeld. Daarnaast heeft de schrijfster een prachtige woordkeuze die je niet vaak treft in een roman van dit genre. Juist dát, in combinatie met de hilarisch vertelde situaties, maakt dat dit boek heerlijk wegleest en zeker niet als te makkelijk geschreven voelt. Natalie Cox heeft een fijne, vlotte schrijfstijl die de lezer weet te boeien en zorgt ervoor dat het boek moeilijk weg te leggen is.

In het verhaal komt een diversiteit aan hondenrassen voorbij. Als hondenliefhebber zie ik dat de schrijfster zich goed heeft verdiept in de kenmerkende karaktertrekken van de voorbijkomende rassen. Dat maakt het verhaal ook heel aannemelijk en zorgt ervoor dat de lezer makkelijker kan meeleven met de situaties die ontstaan in het chique hondenhotel.

Kortom: Een onverwachte kerst is hét perfecte boek om alvast in winterse sferen te komen. Het verlangen naar Kerstmis wordt door schrijfster Natalie Cox absoluut aangewakkerd. Ben jij een kerstfanaat én hondenliefhebber? Dan is dit absoluut hét boek voor jou! Zet het vooral op jouw verlanglijstje; want dit boek heeft als bonus ook nog een mooi prijsje van €15,-.

Sterren: ****

Specificaties

Uitgave: Paperback, ook verkrijgbaar als e-book.

Publicatiedatum: 10-10-2018

Pagina’s: 304

Prijs: €15,- (klik hier voor het boek op bol.com)

ISBN: 9789022585726

Met dank aan uitgeverij Boekerij voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

 

BLOGTOUR: EEN ONVERWACHTE KERST - NATALIE COX

Ben jij benieuwd naar de meningen van andere bookbloggers? Neem dan een kijkje op de websites van de volgende bloggers:


RECENTE BERICHTEN

bottom of page