top of page

Proudly imperfect - Sabina van Roest


In een wereld waarin we continu getrieerd worden perfect te zijn en keer op keer te presteren, is het een uitdaging om jezelf te kunnen, maar vooral te durven zijn. Sabina van Roest neemt de lezer in Proudly imperfect op sleeptouw in een zoektocht naar je ware zelf.

Verhaal

Schrijfster Sabina van Roest leefde jarenlang met een masker op, gebaseerd op de "eisen' van de buitenwereld in plaats vanuit haar ware zelf. Wat in eerste instantie een worsteling was en tot een bijna-burn-out en een auto-immuunziekte leidde, bleek later een mooi geschenk; een leven vol imperfecties, maar met meer zelfvertrouwen, zelfliefde en eigenwaarde.

In Proudly imperfect vertelt ze als "herstellend perfectionist' open en eerlijk over haar eigen worsteling met Miss Perfect. Met behulp van verhalen, inzichten en interviews met bekende en minder bekende vrouwen probeert Sabina haar lezer te motiveren en te inspireren om de weg naar jezelf terug te vinden in een maatschappij waarin we voortdurend beïnvloed worden door trends, hypes en perfecte plaatjes. Daarnaast vind je tips op het gebied van mind, body en soul hoe je Miss Perfect kunt loslaten en Proudly Imperfect kunt leven voor meer geluk, succes en vervulling.

Look & Feel

Op de matte cover is een foto te zien van Sabina van Roest, heel ontspannen en vriendelijk ogend. De foto is in het bezit van natuurlijke kleurtinten en straalt rust uit. Dit past zeker goed bij het thema en de inhoud van het boek.

De matte beschermingslaag om het boek heen, zorgt dat hij lekker in de hand ligt en geeft het boek een luxe uitstraling. Een prachtig boek om op de ''koffietafel'' te leggen.

De vormgeving van het boek is prachtig! Heel strak, maar toch speels. Ik ben helemaal weg van de vormgeving in het binnenwerk. De veelvuldig gebruikte roze kleur is een lust voor het oog en de indeling van de pagina's zijn zeer strak en overzichtelijk ingedeeld. Daarnaast is het lettertype van de broodtekst onwijs goed en fijn leesbaar.

Oordeel

Proudly imperfect is wellicht een ietwat confronterend boek voor mensen die continu streven naar een perfecte wereld en een perfecte versie van zichzelf. Voor mij was dit absoluut het geval...

Ik vind het ongelooflijk moeilijk om toe te geven, maar de afgelopen tijd voelde ik mij met regelmaat niet meer geheel mijzelf. Mijn mindset belemmerde mij in mijn dagelijkse doen en laten en bracht mij verder af van wat de auteur van dit boek 'mijn ware zelf' noemt. Ik merk dat ik een té sterk verlangen heb om het anderen naar hun zin te maken en mijzelf daardoor vaak te kort doe. Dit boek was precies wat ik kon gebruiken om mij bewust te maken van hoe ik momenteel in het leven sta. Ik wil zo graag alles goed doen dat ik vaak het gevoel heb dat ik soms faal. Niet alleen voor mijn omgeving, maar ook voor mezelf. De belangrijkste leerpuntjes voor mij die ik uit dit boek heb gehaald zijn: relativeren (even rustig nadenken over gedachten en gevoel; waarom denk ik zo? Kan ik het ook op een andere manier benaderen?) en positief denken (probeer je mindset te manipuleren door positief te denken; dan wordt alles zo veel fijner).

Sabina van Roest schreef met Proudly imperfect absoluut geen zweverig boek. Ze reikt de lezer een stukje bewustwording aan en biedt onzekere mensen een stevige inspiratiebron voor een fijner leven. Ik kan niet zeggen dat ik het eens ben met alle uitspraken die in dit boek werden gedaan, maar er zit over het algemeen telkens wel een kern van waarheid die je flink aan het denken zet.

Het boek in één keer uitlezen is geen must. Je kan het er ook af en toe even bijpakken en een stukje lezen. Ik denk dat het op die manier de meest inspirerende werking op de lezer heeft.

De leukste tip? 'Ben je aan het piekeren; ga knuffelen met een huisdier of iemand waar je van houdt. Door te knuffelen maak je het stressverlagende hormoon oxytocine aan, waardoor je je weer kalmer en rustiger voelt.' De leukste quote? Dat is absoluut deze:

'For Halloween I'm gonna be emotionally stable.

No one's gonna know it's me.'

- Andrea Gibson

Klein minpuntje: het boek is overduidelijk geschreven voor vrouwen. Stiekem vind ik dat zo zonde! Ik geloof er namelijk heilig in dat er ook mannen zijn die zichzelf kunnen herkennen en misschien zelfs hervinden in dit boek.

Wat ik ook een beetje jammer vind is dat er zo ontzettend veel informatie wordt gegeven dat ik af en toe het gevoel had dat ik een schoolboek aan het lezen was. Ik probeerde zo veel mogelijk interessante stof op te slaan, maar dat lijkt haast onmogelijk. Ik denk dat dat komt doordat ik nog nooit eerder een zogeheten ''self help''-boek (zelfhulpboek: een boek dat gebruikt wordt om problemen op te lossen of te verzachten zonder tussenkomst van anderen) had gelezen.

Kortom, een zeer inspirerend boek voor alle perfectionisten onder ons. Ben je jezelf kwijt en weet je even niet meer waar je moet beginnen tijdens de zoektocht naar je 'ware zelf'? Lees Proudly imperfect en wellicht vind jij, net als ik, een waardevolle tip om weer op het juiste pad te komen...

Sterren: ****

Specificaties

Uitgever: Uitgeverij Scriptum

Uitgave: Paperback, ook beschikbaar in e-book

Prijs: € (paperback)/ € (e-book) Publicatiedatum: Pagina's: ISBN:

Met dank aan uitgeverij Scriptum voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

 

Deze recensie maakt onderdeel uit van een blogtour die werd georganiseerd door uitgeverij Scriptum. Ik mocht de inspirerende schrijfketting afsluiten met mijn recensie. Daniëlle van Buiten het Boekje, Claudia van Howaboutabook, Paula van Must Magazine, Monisha van Books and Dreams en Sarina van Live the Book Life gingen mij voor. Benieuwd naar hun mooie recensie/artikel? Klik op de naam van de blog om naar de bijbehorende recensie/artikel te gaan.

Wil jij graag kans maken op een exemplaar van dit boek? Houd mijn Instagrampagina (@lottelivre) dan goed in de gaten, want op maandag 24 december 2018 verloten wij een exemplaar op mijn pagina!


RECENTE BERICHTEN

bottom of page