top of page

Nog lang en gelukkig - Cathy Kelly


Eindelijk lijkt Bess het geluk te hebben gevonden en dat wil ze graag met iedereen delen. De 70e verjaardag van haar nieuwe echtgenoot lijkt de perfecte mogelijkheid om dat groots te vieren met alle familie en vrienden uit haar directe omgeving. Maar dan lijkt het feest toch niet voor iedereen een hoogtepunt te worden en dat zorgt voor een ongekende dosis spanning in haar prille huwelijk.

Verhaal

Als de pasgetrouwde Bess voor haar kersverse echtgenoot een groots verjaardagsfeest wil organiseren, loopt ze tegen een grote muur op bij haar stiefdochter Jojo. Zij heeft haar moeder nog niet zo lang geleden verloren en door haar ongewenste kinderloosheid is zij nog niet aan rouwen toegekomen. Ze ziet Bess absoluut niet als haar moeder en weigert te accepteren dat zij de plek inneemt van de vrouw die zij zo mist.

Cari, Jojo’s nicht zit ook niet te wachten op dit feest waar ze de man die haar voor het altaar in de steek liet niet zal kunnen ontlopen...

Zal juist dit feest het tij kunnen keren in alle in elkaar verstrengelde levens? Zullen zij allen nog lang en gelukkig leven?

Look & Feel

Een klassiek frisse roman om te zien! Onderscheidend door de lieflijke eenvoudige illustratie van een klein cabrio-autootje met bruidsblikjes erachter. Verder geen afleidende poespas op de warmrode achtergrond. De naam van de schrijfster staat sierlijk vermeld in een groen glimmend lettertype, de titel van het boek idem glimmend, maar dan strak in wit. Een boek met een cover die vraagt om gelezen te worden!

Met 464 bladzijden kunnen we wel spreken van een dik boek dat wat zwaar in de hand ligt en waarbij vouwen inde rug haast niet te vermijden zijn.

Elk hoofdstuk start met een prachtige quotedie mij stuk voor stuk intrigeerden en perfect toepasbaar waren in de verhaallijn, mooi!

Oordeel

Een hele fijne roman zoals we van Cathy Kelly gewend zijn. Cathy heeft een prachtige schrijfstijl die je meetrekt in het verhaal. Wel wat lastig zijn de vele personages die in dit verhaal een prominente rol spelen. Met regelmaat moest ik even ''een stapje terug doen” om de relaties onderling op rij te krijgen.

Maatschappelijke vraagstukken van deze tijd komen aan bod, zoals ongewenste kinderloosheid en seksuele geaardheid. Mooi en fijn omschreven met alle ruimte voor respect.

Kortom, een échte Cathy Kelly-roman, waarbij ik na (pak ‘m beet) op 90 procent van het boek nog niet kon inschatten welke wending het verhaal uiteindelijk zou kunnen gaan nemen. Juist dat zorgt ervoor dat je door wil lezen, en echt, daar krijg je geen spijt van!

Sterren: ****

Specificaties

Uitgever: Boekerij

Uitgave: Paperback, ook beschikbaar in e-book

Prijs: €18,99 (paperback)/ €11,99 (e-book)

Vertaling: Titia Ram Publicatiedatum: 14-08-2018 Pagina's: 464 ISBN: 9789022584262

Met dank aan uitgeverij Boekerij voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.


RECENTE BERICHTEN

bottom of page