top of page

Onder sterren - Klaartje van Setten


Schrijfster Klaartje van Setten neemt de lezer in haar debuutroman Onder sterren mee op winterse avonturen op grote hoogte. In deze feelgoodroman krijgt de dertigjarige Josefien de kans om beheerder te worden van een luxe chalet waar regelmatig prinsen, sjeiks en filmsterren logeren. Zal haar nieuwe leven in Zwitserland weer voor rust in haar leven zorgen?

Verhaal

Als het leven haar even niet meezit en Josefien keuzes moet maken, komt daar plots een geweldige uitdaging op haar pad. Ze krijgt de kans om de beheerder te worden van een uiterst luxe chalet in een geliefd mondain skigebied in Zwitserland. Het valt niet mee om de keuze voor zichzelf te maken en haar relatie kritisch onder de loep te nemen.

Samen met haar twee kinderen en honden vertrekt ze richting sneeuw en bergen. Haar welgestelde klantenschare, waaronder prinsen, sjeiks en filmsterren, zorgt ervoor dat haar geen uitdaging gek genoeg is. Gesterkt door alle avonturen overwint Josefien zichzelf en leert ze naast Zwitserland, haar dorpsgenoten en alle lokale gebruiken, bovenal zichzelf kennen.

Look & Feel

Een heerlijk winterse roman om te zien door het kleurgebruik en de sneeuw, de ski's, de donkerblauwe sterrenhemel en het prachtige landschap op de cover. De cover lonkt naar de lezer en het boek lijkt te roepen "Lees mij op de bank met een dekentje en een mok warme chocolademelk met slagroom!''.

Het chalet dat op de cover prijkt loopt door op de rug, maar stopt daar helaas ook. Jammer! Ik had het mooier gevonden als het helemaal door zou lopen. De achterkant is prachtig, hoor! Maar ik had het mooier gevonden als het chalet verder op de achterkant te zien zou zijn.

De matte cover en de afgeronde hoekjes van het boek maken het een feestje om deze roman in bezit te hebben.

Oordeel

Deze debuutroman van schrijfster Klaartje van Setten is grotendeels gebaseerd op haar eigen ervaringen tijdens het runnen van een vijfsterrenchalet in Zwitserland. De avonturen die zij beschrijft zijn voor mijn gevoel over het algemeen wat “over the top”, maar hé, dat maakt het lezen alleen maar leuker. Sommige beschrijvingen zijn wat langdradig, daar was ze mij als lezer even kwijt, maar naarmate ik verder in het verhaal kwam, vond ik de avonturen amusanter worden. Stapje voor stapje overwint hoofdpersoon Josefien zichzelf en keert de rust in haar leven terug. Dat het niet zonder slag of stoot gaat, maakt het verhaal alleen maar aantrekkelijker…

Opvallend was dat de auteur naast alle licht humoristische avonturen ook een gevoelige snaar weet te raken bij de lezer door het kwetsbaar neerzetten van haar hoofdpersoon. Mede dat maakte de roman bijzonder in zijn soort. Daarnaast is Onder sterren absoluut geen standaard feelgoodroman, omdat “het vinden van de prins op het witte paard” nu eens niet de rode draad in het verhaal is.

Kortom: het ideale boek om heerlijk opgekruld op de bank te lezen met een dekentje en een mok warme chocolademelk met slagroom in je handen. Niet direct een literair hoogstandje, maar wel een lekkere feelgoodroman. Een leuke bijkomstigheid: het boek heeft het interessante prijsje van €12,99.

Sterren: ***

Specificaties

Uitgever: Boekerij

Uitgave: Paperback, ook beschikbaar in e-book

Prijs: €12,99 (paperback)/€9,99 (e-book)

Publicatiedatum: 07-01-2019

Pagina's: 336

ISBN: 9789022584552

Met dank aan uitgeverij Boekerij voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

RECENTE BERICHTEN

bottom of page