top of page

De meisjesmagneet - Jackie van Laren


Jackie van Laren laat ons in haar nieuwste roman De meisjesmagneet kennis maken met Reinout Hollebeecq die op een keerpunt van zijn leven staat. En hoe de liefde je op vreemde plaatsen kan brengen…

Verhaal

De keurige, onzekere Reinout Hollebeecq groeit op in een keurig gezin en

gaat het liefst onzichtbaar door het leven. Echt contact met leeftijdsgenoten heeft hij niet, maar zijn grote uitlaatklep is de klassieke muziek. Zijn zang en prachtige pianospel zijn zijn lust en zijn leven.

Als hij het veilige Baarn inruilt voor een studentenwoning in Amsterdam komt echt zijn hele wereld op z’n kop te staan. Hij ontmoet Leia, een medebewoonster en bassist van een metalband. Als de band door omstandigheden zonder leadzanger komt te zitten en Reinout gevraagd wordt om in te springen, gaat het roer bij hem volledig om. Reinout leert een hele andere kant van zichzelf kennen en ook Leia laat hem niet koud…

Maar is dit wat hij wil? En waarom keert Leia zich telkens van hem af?

Look & Feel

Zoals alle boeken van Jackie van Laren heeft ook deze roman met een mooie matte cover een frisse vrolijke uitstraling waar je blij van wordt!

Het is mij niet helemaal duidelijk wie de vrouw op de voorzijde zou kunnen voorstellen want de enige vrouwelijke personages in het verhaal zijn de moeder van Reinout, op leeftijd, en Leia de bassist uit de metalband, die in mijn beleving een heel andere stijl heeft.

Oordeel

Deze nieuwste roman van schrijfster Jackie van Laren is er één om even tussendoor te lezen. Het verhaal is eenvoudig en voorspelbaar, maar Jackie heeft een vlotte schrijfstijl waardoor zij hier mee weg komt. Qua taalgebruik moet ik soms even slikken bij de romans van deze schrijfster. Ze is soms iets te grof naar mijn mening.

Persoonlijk vind ik het jammer dat het karakter en de gevoelens van de hoofdpersoon niet verder worden uitgediept, daar valt voor mij meer te halen. Door deze extremen is het verhaal voor mij als lezer niet echt serieus te nemen. Even een voorbeeldje van mijn kant: met het grootste gemak zien we de verlegen klassiek geschoolde pianist, afkomstig uit een veilig Gooisch milieu, in pakweg drie bladzijden zijn “VVD kapsel met scheiding” verruilen voor een zwart geverfde ongekamde versie, en die plots als Gothic Metal zanger van zijn witte mooie Hema-overhemd de mouwen afscheurt.

Helaas kwam het laatste gedeelte van het verhaal wat “afgeraffeld” op mij over. Een tijdspad van 3 jaar wordt dan in enkele hoofdstukken weggewerkt.

Mooi is dat Jackie maatschappelijke problemen verwerkt in haar eigentijdse verhalen; echtscheiding van ouders, drugsgebruik en misbruik, daar zet ze de lezer dan toch weer even mee aan het denken…

Kortom, geen grote aanrader, maar een prima roman voor tussendoor. Als ik het boek een cijfer zou moeten geven tussen de 1-10 zou het een 6 worden, dus 3/5 sterren voor De meisjesmagneet.

Sterren: ***

Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: €12,99 (paperback)/€9,99 (e-book)

Publicatiedatum: 15-01-2019

Pagina's: 305

ISBN: 978-90-225-8565-8

Met dank aan uitgeverij Boekerij voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

RECENTE BERICHTEN

bottom of page