top of page

Jij Ik Alles - Catherine Isaac


Maak kennis met Jessica, haar zoon William en haar ex-man Adam en leer ze stapje voor stapje beter kennen in deze hartverscheurende, maar hartverwarmende roman.

Jij Ik Alles start in Frankrijk op een prachtig landgoed, volledig gerenoveerd tot luxe vakantieresort. Ogenschijnlijk een ideale setting voor geluk, maar deze roman heeft veel meer in petto…

Verhaal

Alleenstaande moeder Jessica vertrekt op nadrukkelijk verzoek van haar doodzieke moeder naar Frankrijk, daar heeft haar ex-man en vader van zoontje William, een nieuw leven opgebouwd op een prachtig tot vakantieresort omgetoverd kasteel. Hier kunnen vader en zoon elkaar eindelijk leren kennen. Jess wordt gesteund door haar vriendinnen bij wie het leven ook niet altijd rozengeur en maneschijn is. Alleen draagt ze een grote last met zich mee die haar verdere leven zal gaan tekenen...

Look & Feel

Een prachtige matte cover die, nu ik het boek gelezen heb, een extra dimensie heeft gekregen. Een tweetal gekleurde linten die zich in elkaar lijken te verweven. Het turquoise lint draagt een vrouw met kind, het rode lint een man. Tussen de linten door de titel van het boek: Jij Ik Alles.

Bovenaan de voorkant van de cover prijkt een quote van de Daily Mail: ‘Hartverwarmend en hartverscheurend’; en daar slaat deze krant de spijker mee op z’n kop wat mij betreft!'

Oordeel

Deze aangrijpende roman van schrijfster Catherine Isaac is er één om aan te raden. Hij moet op jouw leeslijstje gezet worden, hoor! De omgeving waar dit verhaal zich afspeelt wordt, net als alle karakters, schitterend omschreven. Hierdoor wordt het inleven in de personages heel eenvoudig en leest het boek makkelijk weg.

In dit verhaal draait het om een zwaar beladen onderwerp dat zeer realistisch wordt beschreven. Mooi is dat er dan weer wordt afgewisseld met een gepaste dosis humor. Deze combinatie zorgt voor een fijn leesbare en fraaie, realistische roman die blijft prikkelen tot aan de laatste pagina. Hij laat een boodschap achter, geeft je te denken en laat zien dat feelgood ook een heel andere betekenis kan hebben…

Een prachtig verhaal met een nóg mooiere boodschap, want “soms is er duisternis nodig om het licht te zien”. Ik ben benieuwd naar wat er nog meer gaat stromen uit de pen van deze schrijfster!

'Soms is er duisternis nodig om het licht te zien.'

Kortom, Catherine Isaac schenkt ons met Jij Ik Alles een prachtig en aangrijpend verhaal over liefde, vriendschap en ouderschap. Ga dit lezen!

Sterren: ****

Specificaties

Uitgever: Boekerij

Vertaling: Hedi de Zanger

Prijs: €15,99 (paperback met flappen)/€11,99 (e-book)

Publicatiedatum: 12-02-2019

Pagina's: 352

ISBN: 978-90-225-8582-5

Met dank aan uitgeverij Boekerij voor het toesturen van een ongecorrigeerd leesexemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

RECENTE BERICHTEN

bottom of page