top of page

Nee heb je - Charlotte de Monchy


Bobbie krijgt te kampen met een burn-out en wordt door haar baas naar Bali gestuurd om daar een klein klusje op te knappen en aansluitend zichzelf weer op te laden. Maar het eiland brengt haar wel meer dan alleen rust... Nee heb je is weer een heerlijk ouderwetse roman van de feelgoodqueen van Nederland.

Het verhaal

Na jarenlang keihard te hebben gewerkt zonder ooit rust te hebben gepakt, krijgt Bobbie last van een burn-out. Haar baas stuurt haar naar Bali om een surfschool uit te kopen, om zo op die grond een luxe resort te kunnen bouwen. Als haar dat is gelukt, kan ze aansluitend zichzelf weer opladen op een prachtig wit strand.

Eenmaal op Bali pakt het alleen wat anders uit dan verwacht. Haar zus, met wie ze al negen jaar gebrouilleerd is en op Bali woont, staat niet te springen als Bobbie onverwachts met een enorme koffer op de veranda van haar restaurant staat. Ook Samuel, de eigenaar van de surfschool, is niet blij met haar komst. Bobbie is er echter van overtuigd dat ze beiden kan ompraten en besluit zich om te beginnen in te schrijven voor privésurflessen bij Samuel.

De relaxte levenshouding van de eilandbewoners, het heerlijke klimaat en de charmes van haar surfleraar missen hun uitwerking niet. Is het misschien zijzelf die het roer radicaal moet omgooien?

Look & Feel

Dit boek wil je toch hebben voor in de vakantiekoffer! Een heerlijk zomers omslag, waardoor het verlangen naar vakantie zeer wordt aangewakkerd. Wat zou ik graag in dat hangmatje wiegen op het moment...

Het boek heeft een matte cover met een subtiel glanslaagje over de titel en de losse bloemetjes. Aan de binnenkant van de cover wordt de lezer getrakteerd op de ongeletterde afbeelding van de cover (maar dan zonder hangmat).

Het boek heeft als GROOT pluspunt een fijn prijsje van €15,99.

Oordeel

Zeg je 'Charlotte de Monchy', dan zeg je 'feelgood'. Ook met Nee heb je weet deze schrijfster de lezer weer in te pakken en mee te voeren naar heerlijke droomplekken. Dit is hoe feelgood hoort te zijn!

In deze roman schetst de schrijfster weer vele herkenbare situaties op hilarische wijze met ''simpele'' humor. Regelmatig hoorde omstanders een klein grinnikje van mij als ik weer met mijn neus in dit boek zat. Ook een glimlach was niet ver van mijn gezicht te vinden. Grappig, ik krijg van de boeken van Charlotte de Monchy altijd hetzelfde gevoel als wanneer ik naar de films van Bridget Jones kijk.

Door de vlotte schrijfstijl van de auteur vlieg je door deze roman heen. Geen ingewikkelde woorden en verhaallijnen en daarmee zwaar geschikt voor wie zijn verstand even lekker op nul wil zetten en zich gewoon wil verliezen in een fijne feelgoodroman.

Wees gewaarschuwd! Charlotte de Monchy brengt doorleesgevaar met zich mee! Wie eenmaal een roman van haar openslaat, kan niet meer stoppen met lezen. Ik ben tot nu toe nog geen andere schrijfster tegengekomen die mij zo'n groot gelukzalig gevoel kan geven als Charlotte de Monchy. Een hele grote aanrader dus!

Sterren: *****

Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: €15,99 (paperback)/€11,99 (ebook)

Publicatiedatum:

Pagina's: 352

ISBN: 9789022585979

Met dank aan uitgeverij Boekerij voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

RECENTE BERICHTEN

bottom of page