top of page

De Royals (Verleiding) - Erin Watt

De Royals van Erin Watt vertelt het verhaal van het arme meisje Ella die door een rijke man wordt opgenomen in zijn gezin. Zijn vijf verwende zonen nemen het echter niet zo nauw met hun nieuwe 'zusje' en doen er alles aan om haar het leven zuur te maken. Toch lijken niet alle broers ongevoelig voor haar charmes..

Verhaal

De 17-jarige Ella is een echte overlever: als stripteasedanseres knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. Ze is vastbesloten niet in de goot terecht te komen.

Dan verschijnt Callum Royal, steenrijke vader van vijf onweerstaanbare zoons. Ook Callum is vastbesloten: hij zal Ella uit haar armoede verlossen en neemt haar mee naar zijn magistrale landgoed. Bij de Royals wacht Ella echter een ijskoude ontvangst. De jongens moeten niets van haar hebben, maar haat en vurige liefde liggen dicht bij elkaar…

Look & Feel

Wat een gave cover! Dit is er eentje die je direct oppakt in de boekhandel. De fonts van de teksten op de cover ogen sierlijk en het font aan de binnenkant van het boek leest prettig. Het boek heeft een glans over de hele cover.

Een schitterende illustratie van een kroon prijkt op de cover. Helaas kon ik de link van de kroon met het verhaal niet helemaal leggen. Het gaat om een rijke familie en de kroon wekte bij mij de indruk dat het om een koninklijke familie ging. Beetje teleurstellend dat je dus op het verkeerde pad wordt gezet door het omslag.

Erin Watt is een pseudoniem voor een samenwerking tussen twee auteurs: Jen Frederick en Elle Kennedy. Verleiding is het eerste deel in een serie over De Royals. Inmiddels zijn er al zes boeken verschenen.

Oordeel

Soms kom je een boek tegen dat geheel niet jouw cup of tea is. De Royals - Verleiding van Erin Watt was helaas voor mij zo'n boek. Ik kon op geen enkele wijze iets ontdekken aan dit verhaal dat mij prikkelde.

Watt maakt vaak gebruik van grof taalgebruik, weet op meerdere fronten dingen te overdrijven en schrijft zeer clichématig. Zo reageren personages soms zeer heftig op een situatie die in mijn ogen ontzettend meevalt en worden seksuele handelingen net iets té nauwkeurig beschreven. Ik werd er soms zeer onpasselijk van en moet bekennen dat ik het zelfs bijna gênant vond om met dit boek openlijk in de trein te zitten. Ik denk dat dat iets is waar je wél of niet van houdt. Wellicht ben ik te preuts?

De naam van de hoofdpersoon, Ella, is niet geheel verrassend afgeleid van Cinderella (Assepoester), het bekende sprookje van de gebroeders Grimm. Net als Assepoester wordt Ella gered uit armoede en niet geaccepteerd door haar nieuwe familie. Best leuk gevonden! Helaas kon ik weinig tot geen sympathie opbrengen voor de personages in dit boek. Zo irriteerde ik mij bijvoorbeeld ontzettend aan de haat-liefdeverhouding tussen Ella en Reed; elke keer heel veel haat en een beetje (zeer intense) liefde. Ze draaien zó lang om elkaar heen, dat je er gek van wordt.

Tóch wist Watt mij op het einde een beetje te verrassen met de plottwist. Die had ik niet zien aankomen. Hiermee weet ze mijn eindoordeel nog wat weten op te krikken, helaas niet voldoende om dit boek aan anderen aan te raden. Ik kan jammer genoeg niet meer dan twee sterren geven aan dit verhaal. Dit was (om heel eerlijk te zijn) een boek waarvan ik blij was dat ik 'm uit had.

Sterren: **

Specificaties

Uitgever: De Fontein

Prijs: €8,50 (paperback) / €4,99 (e-book)

Publicatiedatum: 30-05-2017

Pagina's: 352

ISBN: 9789026149672

Met dank aan uitgeverij Fontein voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

RECENTE BERICHTEN

bottom of page