top of page

Als je wint - Gaby Rasters

Geld lijkt een belangrijke rol te spelen in de relatie tussen Tess en Vince, het enige punt waarbij ze met regelmaat over struikelen. Verder is Vince alles wat ze wil, alhoewel hij best wat meer eigenschappen van haar steun en toeverlaat Justin mag hebben…

De inhoud

Tess heeft na het overlijden van haar moeder haar medische studie even on hold gezet. Ze blijft alleen achter in het huis van haar moeder op nummer 42 en heeft een betrekking gevonden in een meubelzaak in het dorp waar ze ook woont.

Als de eigenaren, tegen wil en dank, de zaak door faillissement moeten sluiten bundelen ze de krachten en ontstaan er warme vriendschappen tussen de collega’s. Van haar partner Vince heeft ze niet veel steun te verwachten nu hij zich vooral bezighoudt met het oprichten van een eigen bedrijf en grotendeels in het buitenland verblijft. Als Vince haar met regelmaat om financiele steun vraagt dat hij later belooft terug te betalen, voelt dat telkens toch dubbel voor Tess.


Tot Tess haar teleurstelling heeft Justin, haar neef en beste vriend die ook nog bakker is en de heerlijkste zoetigheden kan bakken, weinig empatie voor Vince. Hij blijkt hierin gelijk te krijgen als Vince er met het vermogen van Tess vandoor is gegaan.


Als naderhand Tess financieel diep in de schulden zit, wordt ze uit een wel heel onverwachte hoek verrast. En juist op dat moment meldt zich een man die zegt haar vader te zijn. Zijn dit te veel prikkels om het leven weer goed op orde te krijgen? En wat zijn de concequenties voor haar familie die plots geen familie blijkt te zijn? Maakt geld nu wel, of juist niet, gelukkig?


Look & Feel

Kijk, met de kerstachtige uitstraling op de cover had je mijn interesse natuurlijk al! Een prachtige, stralende matte cover met een winters tafereel, vrolijke letters en een heerlijk gebakje! Dit boek wil je lezen!


Oordeel

Vanaf het moment dat ik het verhaal begon zat ik er direct in. Wat een fijne verhaallijn, vol verrassingen! Knap hoe het getal 42 een terugkerende passende rol heeft in deze roman. Dit getal neemt een prominente rol in, in het leven van Justin en Tess. Zo zetten ze bijvoorbeeld 42 dagen voor Kerstmis hun kerstboom al op.


Romantiek, humor, irritatie, tragiek; alle emoties komen voorbij en juist dat maakt een verhaal interessant voor mij. Geen makkelijke inkoppers, maar verrassende wendingen. Wat mij licht verbaasde is dat er po de achterflap wordt weggegeven dat er een geldprijs gewonnen wordt door Tess. Dit voelt achteraf als een spoiler, omdat ze in het boek eerst in geldnood komt en pas later in het verhaal de genoemde geldprijs wint. Het was leuker geweest als ik dat van tevoren niet had geweten.


Gaby Rasters weet de karakters van de personages op een treffende manier te omschrijven, waardoor het voelt alsof je ze haast persoonlijk kent. Haar schrijfstijl vraagt absoluut om meer, dus ik ben zeker benieuwd naar haar volgende boek. Leuk weetje: Gaby Rasters deed haar inspiratie op bij haar boekenvriendin Irene Moors die een rol speelt bij de Nationale Postcodeloterij.


Nog iets leuks: als toegift wordt de lezer getrakteerd op een recept voor just baked-koekjes. Drie keer raden wat ik nu heel graag wil gaan bakken...


Kortom, een heerlijke roman met alles erop en eraan! En een vleugje kerst; beter kan het niet!


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: VBKLab

Auteur: Gaby Rasters

Prijs: €19,50 (paperback) | €9,99 (e-book)

Publicatiedatum: 29.09.2023

Pagina's: 304

ISBN: 9789032520465


Met dank aan VBKLab voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page