top of page

Beer en het fluisteren van de wind - Marianne Dubuc

Marianne Dubuc maakte eerder o.a. Boven op de berg en De leeuw en het vogeltje. Beer en het fluisteren van de wind is haar nieuwe kinderboek. Hij is schitterend geïllustreerd; maar is het verhaal ook zo mooi?

Het verhaal

Beer woont in een mooi huis in het bos, waar het vaak naar aardbeientaart ruikt en vrienden op bezoek komen. Maar toch knaagt er iets. En als op een dag de wind hem toefluistert dat het tijd is om iets nieuws te zoeken, pakt Beer zijn mooiste spullen en gaat op pad. Hij weet niet waarnaartoe, maar hij vertrouwt erop dat de dieren die hij tegenkomt hem zullen helpen. En dat vertrouwen wordt beloond!


Look & Feel

Wat een ontzettend mooi en lieflijk omslag! Echt een prachtige illustratie. Deze zijn door het hele boek te vinden en allen even mooi. Echt goed geschikt voor een kinderboek.


Het font leest prettig en het boek ligt lekker in de hand.


Oordeel

Wat een tegenvaller, zeg! De titel, flaptekst en cover waren voor mij veelbelovend. Dit plaatje leek te kloppen. Ik had er zin in om deze voor te lezen aan kinderen in mijn kennissenkring. Nu zijn de illustraties echt prachtig, maar de begeleidende tekst is hier en daar nogal raar en onbegrijpelijk. Zo gaat beer eigenlijk zonder reden weg van zijn huis terwijl hij het daar zo goed en fijn had, neemt Beer (zonder het te vragen, als ik het goed heb begrepen) een theekopje mee uit iemands huis, twijfelt hij of hij er wel goed aan heeft gedaan om van huis te gaan en gaat Beer ineens in een dal wonen bij een muis. Een beetje een onsamenhangend verhaal naar mijn mening. Ik heb besloten om deze dan ook niet voor te lezen.


1 ster voor het verhaal en 1 extra ster voor de mooie illustraties. Jammer, ik had er meer van verwacht.


Sterren: **


Specificaties

Uitgever: Querido

Auteur: Marianne Dubuc

Prijs: €29,99 / E-book €4,99 / Luisterboek €14,99

Druk: 1e druk

Publicatiedatum: maart 2022

Pagina's: 72

ISBN: 9789045126197


Met dank aan uitgeverij Querido voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page