top of page

Belofte maakt schuld – Gillian King

Hannah staat met haar rug tegen de muur als haar puberzoon Sem erachter komt wie zijn vader is en hem direct wil gaan opzoeken in Engeland. Er zit maar één ding op; meegaan en na al die jaren de confrontatie aangaan.

De inhoud

Hannah is een dertiger met een opstandige puberzoon, Sem, die het verkeerde pad dreigt op te gaan. Als Sem erachter komt dat zijn vader de beroemde rugbyspeler uit Engeland is, pakt hij stiekem zijn koffer en vertrekt naar het vliegveld. Hannah weet hem tijdig te onderscheppen, maar er is geen land met hem te bezeilen.


Terwijl thuis de verhuisdozen zich opstapelen in verband met een op handen zijnde verhuizing om Sem een betere woonplek te geven, ver van zijn verkeerde vrienden vandaan, pakt ze toch ook haar koffer. Sem alleen laten is geen optie: ze zal haar zoon beschermen daar waar mogelijk. Zo vertrekken ze samen richting Engeland zonder haar ex Jamie op voorhand te informeren.


Hoe is zij in deze situatie beland? Hannah groeit op in een kille gezinssituatie, samen met haar broer en vader. Haar moeder is overleden toen Hannah nog een baby was. Ze is dan ook erg onder de indruk van de warme aandacht die ze van haar populaire schoolgenoot Jamie krijgt. Als deze prille aandacht uitgroeit tot meer, zijn ze ook onafscheidelijk van elkaar. Dit tot grote frustratie en woede van haar vader die Hannah wil laten opgroeien tot een goed geschoolde en onafhankelijke vrouw. Dan wordt zijn ergste angst waarheid; de jonge Hannah raakt zwanger. Terwijl Jamie net op het punt staat om door te breken in de sportwereld zullen er snel keuzes gemaakt moeten worden. En die kennen grote gevolgen.


Look & Feel

Een eenvoudig matte cover met een prachtige illustratie in warme kleuren. Dunne pagina’s, die ik altijd prettig vind lezen; het boek houdt fijn vast. De hoofdstukken wisselen elkaar af, tussen heden en verleden, hetgeen prachtig op elkaar aansluit.


Oordeel

Wat een fijn verhaal. Niets is voorspelbaar en daar houd ik dus van. Als je denkt dat je aan het begin al weet hou dit verhaal eindigt, dan zit je er mooi naast, wedden?


King neemt ons prachtig mee in het verhaal. Stapsgewijs, verleden en heden, elkaar prachtig aanvullend in deze roman. Als lezer leef je mee met het onzekere meisje dat uitgroeit tot een jonge vrouw die het beste voor haar zoon wil. Af en toe een slikmomentje, maar die worden weer afgewisseld met humor, die zo fijn beschreven wordt. Gillian King weet alle personages uit haar boek krachtig en duidelijk neer te zetten en werkt naar een punt toe waarin je alle begrip krijgt voor de keuzes die gemaakt worden.


Belofte maakt schuld is een fijn verhaal dat je in één adem uit wilt lezen. En als je het boek dan toch even weg moet leggen, duik je er later zonder problemen weer in. Een boek over liefde, vriendschap en keuzes; zet ‘m op je leeslijstje!


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: HarperCollins

Auteur: Gillian King

Prijs: €19,95 (paperback) / € 7,99 (ebook)

Druk: 1e druk

Publicatiedatum: 7 februari 2023

Pagina's: 304

ISBN: 9789402712247


Met dank aan uitgeverij HarperCollins voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page