top of page

Beter laat dan nooit - Charlotte de Monchy

Op zoek naar échte feelgood? Bij Charlotte de Monchy ben je dan eigenlijk altijd wel aan het juiste adres. Weet ze bij haar nieuwe roman Beter laat dan nooit ook weer een glimlach te toveren op het gezicht van haar lezers?

Het verhaal

Als Merle hoort dat haar hippie-oma haar enige bezit, het oude statige huis op de rotsen van Cornwall, heeft verkocht aan een investeerder, vreest ze dat de oude vrouw het slachtoffer is geworden van een harteloze oplichter. Hoewel Merle – een succesvolle internetondernemer en een no-nonsense type – gemengde gevoelens heeft over de kleurrijke levensstijl van haar artistieke, hasj rokende oma, besluit ze toch af te reizen naar het kleine dorpje waar ze als kind vele zomers doorbracht. Want als het om zaken gaat, beschouwt ze zichzelf als de aangewezen persoon om haar bij te staan.


Als de investeerder die haar oma heeft uitgekocht James Miller blijkt te zijn, de pestkop van het dorp die vroeger kwallen in haar zwembroek duwde, is Merle dubbel gemotiveerd hem een lesje te leren. Helaas blijkt hij ineens ook de kleinzoon van oma’s nieuwe grote liefde te zijn, wat de situatie ingewikkeld maakt. Helemaal als ze min of meer gedwongen wordt om samen met hem een verrassingsbruiloft te organiseren voor de bejaarde geliefden.

Look & Feel

De uitgeverij heeft deze roman van Charlotte de Monchy in een nieuw jasje gestoken; een ander font voor de auteursnaam en dit keer geen (halve) vrouw op de voorkant. Een tikkeltje jammer vind ik het wel, want dit vond ik zo kenmerkend voor haar boeken. Toch heeft de uitgeverij de stijl wel weer weten te vangen door de combinatie van illustraties met fotografie. Hij ziet er weer heel fijn uit!

Oordeel

Ben je op zoek naar een écht feelgoodboek? Bij Charlotte de Monchy zit je dan altijd aan het juiste adres. Deze koningin van de Nederlandse feelgood weet met al haar boeken een glimlach op je gezicht te toveren. Ook in deze nieuwe roman schetst de schrijfster weer vele herkenbare situaties op hilarische wijze met ''simpele'' humor.


De hoofdstukken zijn ingedeeld in cijfers en het perspectief wisselt zich af tussen twee personages. Geen zorgen: Charlotte weet dit op een hele fijne manier in elkaar te laten overlopen, waardoor dit niet verwarrend werkt. De personages hebben ieder herkenbare omschrijvingen en karaktereigenschappen, waardoor je makkelijk schakelt van de een naar de ander.


Charlotte de Monchy beschikt over een vlotte pen. Geen ingewikkelde woorden en verhaallijnen. Ook Beter laat dan nooit is weer een heerlijk fijne weglezer die je eigenlijk niet meer wil wegleggen als je eenmaal bent begonnen. Hoe doet ze dat toch elke keer weer? Ze weet mij altijd een groot gelukzalig gevoel te geven als ik een van haar romans aan het lezen ben. Tegen de feelgoodlezers die nog nooit een boek van Charlotte de Monchy hebben gelezen wil ik één ding zeggen: DOEN! Je raakt verslaafd en wil ze dan het liefst gelijk allemaal. Beloofd.


Kortom: een absolute aanrader! Ik kijk absoluut nu alweer uit naar haar volgende roman. Hij kan mij niet snel genoeg komen...

Sterren: ****

Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: €15,99 (paperback)/€10,99 (ebook)

Publicatiedatum: 04-05-2021

Pagina's: 336

ISBN: 9789022592694

Met dank aan uitgeverij Boekerij voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page