top of page

Bij het licht van de maan – Santa Montefiore

Dé nieuwe Santa Montefiore! Die moest ik, als groot fan, natuurlijk weer lezen. De cover beloofde weer veel goeds, maar is de inhoud ook weer zo fijn? Ik werd zeer verrast; een roman zoals ik die niet eerder las van deze schrijfster.

Het verhaal

We maken kennis met de aristocratische Flappy Scott-Booth in het pittoreske dorpje Badley Compton waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Darnley Manor is haar overweldigende, chique thuis; de plek van waaruit zij het sociale leven rondom het dorp grotendeels bestuurt. Iedereen weet haar te vinden als er weer zaken geregeld moeten worden. Van kerkinzamelingen tot tennistoernooien, van golfcourse tot leesclub. Niet alleen haar zakelijk succesvolle echtgenoot adoreert haar mateloos, ook alle inwoners van Badley Compton bewonderen haar doorzettingsvermogen, haar sympathie en haar knappe uitstraling; ze is geliefd bij iedereen.


Maar dan arriveert het echtpaar Harvey-Smit, blijkbaar ook nog eens familie van een hertog. Zij nemen hun intrek in het nog fraaiere naburige landhuis. Die aantrekkelijk landlord laat haar alle protocollen en etiketten vergeten. Flappy stapt ongewild uit haar comfortzone en zet het hele dorp vol vraagtekens. Gaat dit nog goed komen?


Look & Feel

Een cover zoals we die gewend zijn van één van mijn favoriete schrijvers: Santa Montefiore. Een prachtig landhuis in warme kleurstellingen siert de matte voorzijde waarop in glanzende, sierlijke letters haar naam en de titel van deze roman pronkt. De romantiek spat er haast vanaf.


Oordeel

Al eerder las ik praktisch alle romans van Santa en op de Deverill-serie na (die vond ik te langdradig) genoot ik telkens zó van al haar romantische en fijne verhalen. Ik houd van haar schrijfstijl die mij zo makkelijk meeneemt in het verhaal.


Misschien komt het ook door de plekken waar haar verhalen zich afspelen, want ze weet zo onderscheidend mooi, alle tuinen en kastelen prachtig te beschrijven. Precies op zo’n manier dat je eigenlijk wenst dat dáár op dat moment jouw thuis is.


Zo startte ik dus ook deze roman weer, klaar voor een portie serieuze romantiek. En echt, die romantiek overheerst optimaal in dit boek, maar wel flink opgeleukt door een behoorlijke dosis humor, die het verhaal geweldig luchtig maakt.


Ik werd verrast, want op een heel hilarische wijze bekijken we het verhaal door de ogen van een echte landlady die zichzelf geweldig vindt. Alles wordt op humoristische en cynische wijze omschreven, met een dikke knipoog van Montefiore. Een heel andere kant van we van Santa Montefiore gewend zijn. Even schakelen, maar dan gewoon lekker plezier hebben tijdens het lezen!


En ondanks het feit dat ik eigenlijk liever de vertrouwde “Santa” lees, vond ik ‘m enig, gewoon als afwisseling.


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: € 20,99 (paperback) / € 12,99 (ebook)

Publicatiedatum: 03.08.2021

Pagina's: 288

ISBN: 9789402317053


Met dank aan uitgeverij Boekerij voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Commentaires


RECENTE BERICHTEN

bottom of page