top of page

Binnen de lijntjes - Mireille Versteeg

Na haar mislukte huwelijk besluit Loes dat ze haar leven op orde wil. Ze is het zat om maar door iedereen te worden veroordeeld; niet alleen het complete schoolplein zit haar dwars maar ook haar ex en zelfs haar moeder. Nee, tijd voor rust en structuur. dat moet haar wel lukken... Toch?

De inhoud

Loes Dekker is een net gescheiden, ietwat verstrooide moeder van een tweeling. Als ze aan het einde van de zomervakantie een weekend gaat kamperen met haar zoons ontmoet ze de aantrekkelijke Bart, die in niets lijkt op haar controlerende ex-man Erik. Loes probeert hem uit haar hoofd te zetten: ze is met haar zoons op vakantie en zéker niet uit op een nieuwe relatie. Bovendien verliep de scheiding – op z'n zachtst gezegd – nogal stroef.


Na de vakantie blijkt Loes op het schoolplein het onderwerp van roddel en achterklap te zijn geworden door de breuk tussen haar en de populaire Erik. Ze voelt zich toch al niet op haar plek tussen de zelfingenomen andere ouders. Om haar buitenbeen-status te compenseren besluit ze zich aan te sluiten bij de oudercommissie, die wordt aangevoerd door oppermoeder ‘Escobarbara’.


Loes wil zich van haar beste kant laten zien en niet te veel opvallen. En dan is het niet zo handig dat de nieuwe gymleraar op school niemand minder is dan Bart…


Look & Feel

De roman ziet eruit als een lekkere feelgood met de vrolijke, kleurrijke illustraties op de cover. Leuk, weer een even iets anders deze opmaak.


Oordeel

Wat een heerlijk verhaal! Eentje waar ik ook al gelijk vanaf de eerste pagina in zat. Geen technische hoogstandjes in de verhaallijnen, maar “gewoon” een heel toffe weglezer die ik vrij snel verslond. Vol vette humor en geweldige romantiek. En juist die cliché situatie; met de gymleraar op dat schoolplein; hilarisch toch, je ziet het allemaal zo voor je! Voorspelbaar, maar zo, zo lekker! Het boek leest als een heuse romcom en het zou mij dan ook niks verbazen als 'ie verfilmd gaat worden door een Nederlandse filmmaatschappij. In de hoofdrol zie ik zo Loes Haverkort voor mij (die overigens dit boek ook al heeft gelezen en enthousiast was - ‘Een superdebuut! Heerlijk boek dat ik in één keer wilde uitlezen. Sexy, spannend en erg grappig.’)


Mireille Versteeg kan zonder opsmuk een fijn personage neerzetten die ik als lezer direct in mijn hart sloot. Je leeft mee met de keuzes van Loes, haar tekortkomingen en haar overwinningen. Vakkundig worden situaties en personen omschreven, die afwisselend triest, of juist vol humor zitten. Versteeg beschikt over een zeer fijne, toegankelijke schrijfstijl die absoluut smaakt naar meer.


Dus: heb jij zin in een lekkere humoristische feelgood à la de serie Soof? This is your book!


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: uitgeverij Boekerij

Auteur: Mireille Versteeg

Prijs: € 18,99 (paperback) | €11,99 e-book

Publicatiedatum: 09.08.2023

Pagina's: 352

ISBN: 9789022599075


Met dank aan uitgeverij Boekerij voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page