top of page

Boven de wolken (Summer Skies 1) - Jenny Colgan

Door omstandigheden keert pilote Morag McGinty terug naar haar geboorteplaats in Schotland. Daar neemt ze tijdelijk de locale vliegdiensten van haar familie over. Maar voor hoelang, want er wacht een veel belovende vliegcarriere op haar met als bestemming Dubai. Dat is toch beter dan schapen, voedseltransporten en locale bewoners over te vliegen in een oud gammel familievliegtuigje?

De inhoud

Na een vliegincident buiten haar schuld, waarbij twee mensen zijn omgekomen, moet pilote Morag er even tussen uit terwijl ze wacht op de formele toesteming om weer te mogen vliegen.


Als haar opa plots ziek blijkt, vliegt ze terug naar haar geboorte eiland waar ze zijn vliegroutes als co-piloot overneemt samen met zijn bejaarde partner en piloot Enzo. De schrik zit er nog steeds in na het ongeluk waardoor ze erg angstig is om zelf te kunnen vliegen.


Maar als piloot Enzo onwel wordt tijdens een heftige vlucht onder uitzonderlijk slechte weersomstandigheden, zit er maar een ding op; de vlucht eigenhandig overnemen en het vliegtuig veilig en wel op de grond zien te krijgen.

Maar dat blijkt niet haar grootste uitdaging, want eenmaal geland op een verder zo goed als onbewoond natuureiland, blijkt daar alleen een ornitoloog te verblijven die ook niet op gezelschap zit te wachten… Geen stroom, geen bereik, geen vervoer. Wel kip Barbara en de norse ornitoloog Gregor. En over een paar dagen wacht haar veelbelovende carriere in Dubai op haar. Want dat is wat je wilt. Toch?


Look & Feel

Een frisse blauwe cover met gouden accenten, een eiland en een vliegtuigje erop. En wat denk je van die quote van de geliefde auteur Sophie Kinsella onderaan de voorkant van het boek? Een andere uitstraling dan we van de boeken van Jenny Colgan gewend zijn, maar frisser en eigentijdser in mijn optiek. Zien is kopen ;)


Oordeel

Niet alleen een nieuwe uitstraling van de cover van het boek, ook een wat andere setting dan die we van Colgan gewend zijn. Wel brengt dit verhaal ons terug naar de fijne Schotse eilanden met haar verrassende bewoners en hun eeuwenoude tradities, maar ook naar de wereld van de snelle veranderingen, luxe omstandigheden en het materialisme.


Bovendien speelt de luchtvaart een grote rol in dit eerste deel van de Summer Skies-serie, zeker in de eerste helft van de roman. Iets waar ik even aan moest wennen omdat ik het wat lastig rijmen vond met de verhaallijn en vooral met de schrijfstijl van Colgan. Het startte een beetje langdradig. Toch is het haar (natuurlijk) gelukt om weer een fijn boek neer te zetten, mede door haar karakteristiek schriftstijl. Grappig om haar traditionele benamingen van de karakters afgewisseld te zien met de “hippere” eigentijdse namen voor de karakters uit Londen.


Sterren: ***


Specificaties

Uitgever: Luitingh-Sijthof

Auteur: Jenny Colgan

Prijs: €21,99 / E-book €13,99

Druk: 1e druk

Publicatiedatum: 27-06-2023

Pagina's: 320

ISBN: 9789021039923


Met dank aan uitgeverij Luitingh-Sijthof voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comentarios


RECENTE BERICHTEN

bottom of page