top of page

Bride - Ali Hazelwood

Ali Hazelwood trakteert haar lezers met Bride op haar allereerste fantasy-roman! Als groot fan van haar eerdere boeken én als fantasyliefhebber, werd ik heel gelukkig van de aankondiging van dit boek. Werd ik ook zo gelukkig van de inhoud? Dat lees je hieronder.Het verhaal

Misery Lark is een buitenbeentje. En de dochter van de machtigste vampier van Noord-Amerika. Twee dingen die elkaar – op z'n zachtst gezegd – nogal bijten...


Misery's rustige leventje tussen de mensen is voorbij wanneer haar vader haar als troef inzet voor een historische wapenstilstand met hun grootste vijanden – de weerwolven. Haar rol in dit pact? Ze moet trouwen met Lowe Moreland, de alfaweerwolf.


Lowe voldoet precies aan het beeld dat Misery van weerwolven heeft: wreed, onverschrokken en autoritair. Maar Misery heeft zo haar eigen redenen om zich over te geven aan dit gearrangeerde huwelijk. Ze zet alles op alles om terug te krijgen wat ooit van haar was – zelfs als dat betekent dat ze haar leven zal moeten delen met een weerwolf.


Look & Feel

HEERLIJK! Een getekend omslag waarbij gelijk duidelijk is dat je een fantasy-romance in handen hebt over weerwolven en vampieren. Tegelijkertijd sluit de stijl van het omslag ook mooi aan bij de eerdere boeken van deze auteur (die overigens allemaal géén fantasyboeken waren).


Het verhaal is geheel vanuit het perspectief van Misery geschreven, waarbij de hoofdstukken gewoon met cijfers worden ingedeeld. Bij de start van het hoofdstuk lijkt een alwetende verteller de lezer een klein kijkje te geven in het hoofd van Lowe.


Oordeel

Een roman waar je bloed harder van gaat stromen en je hart sneller laat kloppen. Hazelwood is absoluut een van mijn favoriete auteurs. Ik kan dan ook niet anders dan gelijk in haar nieuwe boek beginnen als deze is verschenen in het Nederlands.

 

Ook deze roman is gevuld met scherpe dialogen vol humor, sterke personages en een beeldende schrijfstijl. De pikante scènes in dit boek zorgen zeker voor wat rode (puntige vampier)oortjes.

 

Toen ik dit boek dichtsloeg, wist ik al dat ik deze personages zou gaan missen. Ik verlang ernaar terug! Hopelijk trakteert Hazelwood ons op een vervolg, wellicht met andere personages in de hoofdrol? Het laatste hoofdstuk leent zich daar wel perfect voor en voelt ook wel als een kleine hint naar een vervolg… Fingers crossed!


Bride is het eerste fantasyboek waar Ali Hazelwood haar fans op trakteert, maar hopelijk niet het laatste. I need more!

 

Sterren: ****

Specificaties

Uitgever: Van Goor

Auteur: Ali Hazelwood

Prijs: € 18,99 (paperback) | € 12,99 (e-book)

Publicatiedatum: 06.02.2024

Pagina's: 376

ISBN: 9789000392025


Met dank aan uitgeverij Van Goor/Best of YA voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page