top of page

Check & Mate - Ali Hazelwood

Als er één auteur elke keer weet te presteren dan is dat Ali Hazelwood wel. Hazelwood heeft een zeer intelligente manier van schrijven, vol humor, leuke weetjes en scherpe dialogen. Ook met haar nieuwe boek, een young adult, weet ze de lezer weer te voorzien van enkele uren leesplezier.De inhoud

Mallory Greenleaf was ooit een aanstormend schaaktalent, maar is nu helemaal klaar met de sport. Schaken heeft alles in haar leven overhoop gegooid. Wanneer ze met tegenzin meedoet aan een laatste liefdadigheidstoernooi, verslaat ze geheel onverwacht Nolan Sawyer; de huidige wereldkampioen en het enfant terrible van de schaak-scene.


Nog onverwachter is zijn verlangen om het opnieuw tegen haar op te nemen. Welke zet zit hierachter? Als Mallory slim is, loopt ze weg. Game over. Maar de zeer welkome geldprijzen van de toernooien lonken. Gaandeweg ontdekt Mallory niet alleen dat er ook buiten de hal spelletjes worden gespeeld, maar ook dat het schaakbord nog altijd een magische aantrekkingskracht op haar heeft – net als die ene geduchte tegenstander…


Look & Feel

Kunnen we het even over dat prachtig bedrukte boekblok hebben? Dit is er weer eentje die niet mag ontbreken in jouw boekenkast.


De hoofdstukken zijn sierlijk genummerd en als speels element zitten er zo nu en dan tekstwolkjes in het boek (bijvoorbeeld sms-jes). De tekst is wat kleiner dan normaal, maar lees toch prettig.Oordeel

Het blijft tof hoe Ali Hazelwood de lezer meeneemt naar een (voor mij) onbekend terrein’; in dit geval word je ondergedompeld in de schaakwereld. Er wordt gestrooid met vaktermen, maar daar lees je heel eenvoudig overheen en maakt het verhaal absoluut niet ingewikkelder. Hazelwood heeft een zeer intelligente manier van schrijven, vol humor, leuke weetjes en scherpe dialogen.


Dit boek wordt gepositioneerd onder young adult, maar valt naar mijn idee meer in de categorie new adult door de ‘spicyness’ in dit boek (die uiteraard weer aanwezig is, want we hebben het hier wel over Ali Hazelwood!).

Ali Hazelwood heeft zich absoluut weten te plaatsen in mijn top 5 van favoriete auteurs en ik kan niet wachten tot haar nieuwe boek Bride (een fantasyboek!!!!!) verschijnt in februari bij Best of YA en tot maart, wanneer haar nieuwe roman voor volwassenen verschijnt bij The House of Books: Love Theoratically. Ik krijg maar geen genoeg van de boeken van Hazelwood.

 

DIKKE. VETTE. AANRADER.


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: Best of YA

Auteur: Ali Hazelwood

Vertaald: De Vertaalzusjes

Prijs: € 15,99 (paperback) | € 12,99 (e-book)

Publicatiedatum: 07-11-2023

Pagina's: 320

ISBN: 9789000385034


Met dank aan Best of YA voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

RECENTE BERICHTEN

bottom of page