top of page

Coraline - Neil Gaiman

Het is oktober en dat betekent: spoken, vampieren, weerwolven, heksen én knoopogen. Knoopogen? Jazeker! Na het lezen van Coraline van Neil Gaiman begrijp je helemaal wat ik bedoel. Dit is het pérfecte boek om te lezen tijdens deze spooky maanden!

De inhoud

Wanneer Coraline door een deur stapt en een ander huis ziet dat merkwaardig veel lijkt op het hare – alleen beter – lijkt alles geweldig. Maar er is daar nóg een moeder en nóg een vader, en ze willen dat Coraline hun dochter wordt. Ze willen haar veranderen en haar nooit meer laten gaan. Coraline zal alles op alles moeten zetten om zichzelf te redden en terug te keren naar haar gewone leven.


Look & Feel

Oké, wauw. De prachtige, welbekende illustratie van Chris Riddell op de voorkant en als klap op de vuurpijl de knaloranje sprayed edges. Dit boek wíl je in de kast hebben staan.


Door het boek heen zijn als extra cadeautje ook illustraties van Chris Riddell te vinden die het verhaal ondersteunen. Ook de 'knoopogen' worden de lezer voorgeschoteld.


Oordeel

Wat was dit een fijn en uniek/inventief verhaal! Geen ontzettend dik boek, maar eentje die je zo uitleest. De schrijfstijl van Neil Gaiman is zeer toegankelijk en beeldend. Het verhaal brengt ons naar een nieuwe wereld waarin griezelige ouders met knoopogen de hoofdrollen vertolken. Wat vind ik dit tof bedacht; het gaf mij absoluut de kriebels.


Ik begrijp heel goed dat het boek al verfilmd werd in 2009. Na het lezen van het boek wil ik deze dan ook absoluut nog gaan kijken deze maand.


Goed om te weten: het boek is geschikt voor lezers vanaf 9 jaar worden die niet schuwen van wat sinistere elementen. Ik weet niet of ik dit als kind had willen lezen, maar als 26-jarige vond ik het in elk geval erg tof.


Spooktober wordt nog een stukje leuker dankzij dit boek! Coraline is het perfecte boek om te lezen tijdens deze spooky maanden (als je durft).


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: ​​uitgeverij Boekerij

Auteur: Neil Gaiman

Vertaling: Henny van Gulik

Prijs: ​​​€18,99 (paperback) | € 11,99 (e-book)

Publicatiedatum: ​28.09.2023

Pagina's: ​​224

ISBN: ​​​9789049202187

Met dank aan uitgeverij Boekerij voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page