top of page

Damsel - Evelyn Skye

Een echte eyecatcher is het omslag van Damsel van Evelyn Skye. Als je dan vervolgens de flaptekst leest, dan kan je niet anders dan gelijk willen beginnen in dit boek. Dat heb ik dan ook zeker gedaan. Samen met Jennifer (@jenniferleest) las ik dit fantasyverhaal.De inhoud

Elodie droomde nooit over een weelderig paleis of een knappe prins. Nee, haar grootste wens was altijd dat de bevolking van het door hongersnood geteisterde Inophe de winter zou overleven. Wanneer het koninkrijk Aurea aanbiedt om Inophe te redden als Elodie met hun kroonprins trouwt, accepteert ze zonder te twijfelen.


Eenmaal aangekomen is Elodie compleet ingenomen met het land en haar prins Henry. Langzaam slaat echter de twijfel toe. Maar zodra Elodie de puzzelstukken in elkaar begint te passen, is het al te laat. Elodie ontdekt dat de rijkdom van het land een hoge prijs heeft: elk jaar moeten drie prinsessen aan een bloeddorstige draak geofferd worden. En Elodie is het volgende offer…


Lukt het Elodie om zichzelf en alle toekomstige prinsessen te redden?


Look & Feel

Wauw, dat is nog eens een mooi geïllustreerde cover! Als cadeautje van de uitgeverij zijn de schutbladen ook prachtig geïllustreerd met een groot drakenoog.


Het verhaal is opgedeeld in hoofdstukken die wisselen in perspectief. Bovenaan het begin van een nieuw hoofdstuk wordt er aangegeven in wiens 'hoofd we gaan duiken'.


Oordeel

Evlyn Skye heeft het voor elkaar gekregen om mij direct vanaf de eerste pagina vast te pakken. De afwisselingen tussen perspectieven, met een duidelijke focus op hoofdpersoon Elodie, is briljant gedaan. Door af en toe even in het hoofd van bijfiguren te springen, krijgt het verhaal meer vorm en kan de auteur de lezer ook voorzien van achtergrondinformatie.

 

Ik begrijp niet dat dit boek niet een grotere hype is, want wat is dit leuk en wat leest dit fijn! Ik sta te springen om een nieuw boek van deze auteur en daarnaast kijk ik reikhalzend uit naar de Netflix-verfilming met Millie Bobbie Brown in de hoofdrol (verschijnt 2024).


Een leuk extraatje in het boek is de uitleg over de drakentaal die in het boek wordt gebruikt, o.a. een woordenboek en grammaticale uitleg. Zo knap hoe zelfs dit detail zo is uitgedacht! Wel goed om te weten is dat je deze uitleg in principe niet nodig hebt om het verhaal te begrijpen (ik heb dit zelf ook niet gebruikt).


Kortom, Damsel is zeker een aanrader! Een boek dat je eigenlijk in één zitting zou willen uitlezen. Wel een klein nadeel is de prijs (€24,99), die vind ik zelf wat aan de hoge kant voor de hoeveelheid pagina's die het boek telt.

Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Auteur: Evelyn Skye

Vertaald: De Vertaalzusjes

Prijs: € 24,99 (paperback) | € 12,99 (e-book)

Publicatiedatum: 29-09-2023

Pagina's: 320

ISBN: 9789021040691


Met dank aan uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page