top of page

De burn-out - Sophie Kinsella

Als Sasha, volledig overwerkt,  door haar moeder naar Devon wordt gestuurd, voorzien van alle goede raad inclusief een mental health-app op haar telefoon, kan het niet anders dan dat ze snel hersteld als ze deze goede raad opvolgt. Maar die goede raad blijkt niet altijd zo aantrekkelijk te zijn…De inhoud

Sasha werkt als hoofd Speciale Aanbiedingen op het trendy en geweldige reisbureau Zoose. Echter door de enorme druk die haar manager haar oplegt, is de stress overweldigend. Als de bom in haar hoofd dan ook barst, besluit ze de raad van haar moeder op te volgen en vertrekt ze naar de strandplaats waar ze haar vroege jeugd zomers doorbracht.


In het voorheen chique hotel waar ze nu verblijft, heeft de tijd echter geen vooruitgang geboekt zoals ze eigenlijk had verwacht. Wel staat de (beperkte) staff volledig voor haar klaar. Op een enkel echtpaar na, blijkt ze samen met één andere gast, de eveneens gestresste Finn, de enige gast te zijn. Tijdens haar verblijf komen oude herinneringen weer naar boven, ontmoet ze oude bekenden, doet ze zo goed en kwaad als het gaat, haar yoga en relax oefeningen, drinkt ze gezonde maar gruwelijke smoothies die haar moeder heeft geregeld en leert ze de chagrijnige Finn steeds beter kennen. Samen proberen ze een lokaal raadsel op te lossen, maar dat is niet het enige raadsel voor Sasha. Want wat verbergt Finn verder voor haar, terwijl zij juist volledig, eigenlijk té volledig, open kaart heeft gespeeld…


Look & Feel

De matte cover is -op de kleuren na- enigszins sober te noemen en wat mij betreft niet direct heel aantrekkelijk en in het oogspringend.


Het verhaal is verder opgebouwd in chronologische volgorde en geschreven vanuit Sasha's perspectief.


Oordeel

Sophie Kinsella heeft met deze roman een wat serieuzer onderwerp aangesneden: de Burn-out. Je voelt in aanvang van de roman direct de spanning waar Sasha, onze hoofdpersoon, tegenaan loopt. Haar wanhoop en stress en haar onvermogen om dingen nog op te lossen.


Daarnaast zit er ook weer een dosis humor in, één van Kinsella’s sterke schrijverskanten. Toch heeft het verhaal mij niet zo geboeid als bijvoorbeeld de voorganger de Party crasher. De setting sprak mij niet zo aan, vond ik minder geloofwaardig; een hotel dat leeg is, meubilair dat vervallen is maar toch personeel van hoog niveau. Wellicht grappig in opzet, maar voor mij niet aannemelijk genoeg om grappig te zijn.


Daarnaast vond ik het raadsel waar Sasha en Finn tegenaan lopen zo merkwaardig en ook niet aannemelijk, dat het gewoon ongemakkelijk werd om er een beeld bij te vormen.


Jammer, voor mij dus maar 3 sterren waard dit keer. Deze zijn dan vooral verdiend door de immer vlotte schrijfstijl van Kinsella, want je kunt zeggen wat je wilt, maar ze blijft een kei in haar genre!


Sterren: ***


Specificaties

Uitgever: The House of Books

Auteur: Sophie Kinsella

Vertaald: Catherine Smit

Prijs: € 23,99 (paperback) | € 5,99 (e-book)

Publicatiedatum: 30-11-2023

Pagina's: 384

ISBN: 9789044367751


Met dank aan The House af Books voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.


Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page