top of page

De charmante schurk - Evie Dunmore

Oh, wat heb ik genoten van De hertog op zijn knieën, het vorige boek in De vrouwen van Oxford-serie. Toen ik zag dat De charmante schurk was verschenen, sprong ik een gat in de lucht. Heerlijk om weer te kunnen springen in het Oxford van de 19e eeuw.

Het verhaal

Lady Lucie, leider van de suffragettebeweging, is furieus. Ze had het perfecte plan: een uitgeverij kopen om zo haar invloed in de strijd voor vrouwenrechten te vergroten. Helaas had ze hierbij even niet gerekend op de belangrijkste aandeelhouder: Lord Ballantine, haar beruchte aartsvijand. Hij wil haar best zijn deel verkopen, maar alleen als hij één nacht met haar mag doorbrengen…


Lucie zal alles op alles moeten zetten om deze onweerstaanbare schurk te verslaan, die erop uit is haar plannen te dwarsbomen én haar hart te stelen. Terwijl ze probeert hem te slim af te zijn, ontdekt ze al snel dat die ene beroemde dichter gelijk had: in liefde en oorlog is alles geoorloofd.


Look & Feel

Een omslag dat doet beloven dat je een heerlijke historische roman gaat lezen, volledig in het straatje van de Bridgerton-serie en het vorige deel van de Vrouwen van Oxford-serie, De hertog op zijn knieën. De titel is helaas wederom wel een kleine teleurstelling. Jammer dat Xander Uitgevers de titels zo in de richting van Bouquet-boeken laat gaan. Ik las het boek veel in de trein, maar hield daarbij wel de cover een beetje verborgen door de titel.


Oordeel

Mmmmm... Ik zou willen dat ik met net zo veel enthousiasme deze recensie zou tikken als bij het vorige boek uit deze serie, maar dit wordt toch een iets ingetogener oordeel. Begrijp mij niet verkeerd, het is een prima boek, maar niet zo tof als het vorige deel.


De charmante schurk zorgt voor meer rode oortjes, bevat minder historische feiten en gebeurtenissen en heeft naar mijn inziens een mindere mate van opbloeiende liefde (aangezien een van de twee de ander al van kleins af aan leuk vindt). Ook zat er iets minder spanning en daardoor vaart in. Evie Dunmore heeft echter wel een interessante pen die ervoor zorgt dat je blijft doorlezen en verlangen naar meer. Ik kijk dan toch enorm uit naar het lezen van het volgende deel (De ruige heer, bah, helaas weer zo'n teleurstellende titel...) en ik hoop dat die meer op het eerste boek lijkt. Het verhaal klinkt in elk geval ontzettend fijn!


Sterren: ***

Specificaties

Oorspronkelijke titel: A Rogue of One's Own

Uitgever: Xander Uitgevers

Auteur: Evie Dunmore

Vertaler: Marion Drolsbach & Maya Denneman

Prijs: €20,99 (paperback) / €9,99 (e-book)

Publicatiedatum: 12-04-2022

Pagina's: 480

ISBN: 9789401616812


Met dank aan Xander Uitgevers voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page