top of page

De checklist - Sophia Money-Coutts

De single boekverkoper Florence is zwaar geïrriteerd als haar stiefmoeder een afspraak voor haar heeft gemaakt bij een zogenaamde ‘love coach’. Hoe komt ze op dat belachelijke idee? Ze mag dan al een tijdje single zijn – nou ja, eigenlijk altijd al, als ze heel eerlijk is – maar ze is hartstikke gelukkig met haar baan en haar kat Marmelade. De coach draagt haar op een checklist te maken waarop staat waar haar perfecte man aan moet voldoen? Onmogelijk natuurlijk. Of toch niet?

Het verhaal

Florence is al jaren single en dat gaat haar goed af. Daar denken haar stiefmoeder en zussen toch net even anders over, dus worden er een aantal sessies afgesproken bij een lovecoach die Florence met allerlei zweverige opdrachten op het goede pad denkt te brengen.


Dan duikt er op een dag een knappe blonde man op in de boekwinkel waar Florence werkt die wel heel erg voldoet aan haar checklistje. Er lijkt er iets moois op te bloeien tussen die twee, maar met de belangrijke politieke functie die haar nieuwe vlam Rory bekleedt, lijkt haar eigen veilige, zo geordende leventje ook enigszins op z’n kop te komen staan. Netwerkborrels en zakendiners vragen om hoge hakken en galajurken, terwijl haar zwarte schoenen juist zo lekker zitten. En dan hebben we nog die mooie Veronica met haar scherpe tong, die ook nog eens huisvriendin is van de familie van Rory. Gelukkig hebben we daar de collega’s van Florence, haar lieve vriendin Jaz en haar twee zussen die haar helpen om uiteindelijk zelf haar keuze te maken.


Look & Feel

Een eenvoudig paperback zonder al te veel toeters en bellen, met een heerlijke romantische matte cover. Op de voorzijde prijkt een quote van Sophie Kinsella, en ja, dáár had je me al: “Heerlijke en hilarische feelgood”.


Het boek bestaat uit wat dunnere geelachtige pagina’s wat ik altijd heerlijk lezen vind.


Oordeel

Een fijne feelgood die gewoon prima wegleest; vol grappige en hilarische passages afgewisseld met hier en daar een weemoedige gedachte aan het verleden van Florence. Een mooi evenwicht.


De expliciet omschreven erotische momenten hadden van mij overigens niet direct gehoeven, het had iets milder gemogen om functioneel te blijven 😉


Ik twijfel tussen de sterrenrating maar aangezien ik geen halve sterren geef, ga ik gevoelsmatig toch maar voor een dikke 3. Heerlijke, prima roman; gewoon op die bank ploffen en lezen maar!

Sterren: ***

Specificaties

Uitgever: HarperCollins

Auteur: Sophia Money-Coutts

Prijs: €17,99 (paperback) / 12,99 (e-book)

Publicatiedatum: 05.01.2022

Pagina's: 416

ISBN: 9789402708837


Met dank aan uitgeverij HarperCollins voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page