top of page

De derde akte - Iris Visser

Enemies to lovers? Yes, please! Jij gaat dan absoluut smullen van dit derde deel uit de Valentijnsstraat-serie van Iris Visser. Ik mocht meedoen aan de blogtour die de auteur organiseerde. Benieuwd naar mijn mening? Je leest het hier!

De inhoud

Valentijnstraat is een feelgoodtrilogie over ondernemende vriendinnen in het leukste winkelstraatje van Valkenburg. Vinden zij hun Valentijn? De derde akte is het derde deel.


Olivia geniet met volle teugen van haar eigen theater aan de Valentijnstraat. In het gebouw, dat al generaties in de familie is, worden ieder jaar de mooiste toneelstukken opgevoerd. Deze zomer is het tijd voor Romeo en Julia. Helaas voor Olivia wordt de rol van Romeo vertolkt door de knappe Finn Donnovan – Nederlands bekendste toneelacteur van het moment. Olivia kent hem nog van de toneelacademie, waar ze het op zijn zachtst gezegd niet met elkaar konden vinden.


Finn Donnovan betekent echter ook volle zalen, dus Olivia neemt zijn aanwezigheid voor lief. Gelukkig hoeft ze hem niet vaak te spreken… Maar dan raakt de actrice die de rol van Julia vertolkt door een onfortuinlijk ongeval geblesseerd en is Olivia de enige die de tekst vanbinnen en vanbuiten kent. Zullen zij en Finn hun onenigheid aan de kant kunnen zetten om voor het optreden van hun leven te gaan?


Look & Feel

Wat een leuk en vrolijk omslag om te zien! Ik houd van getekende omslagen/illustraties op omslagen van feelgoodromans. Het geeft het boek vaak net een vleugje extra 'feelgood'.


Het betreft een e-only roman, dus hij is helaas niet beschikbaar in paperback (alleen als ebook).


Oordeel

Allereerst: de Valentijnsstraat-serie is écht een fijn! De derde akte is een goede afsluiter van deze trilogie met leuke personages die zeer tot de verbeelding spreken. Zo leren we in dit slotdeel Olivia beter kennen en maken we kennis met de aantrekkelijke Finn Donnovan. Heerlijk om weer een ouderwetse 'enemies to lovers' te lezen! Dit keer geen boekhandel of wijnproeverij (zoals in de eerdere twee delen) maar een heus theater. Toffe setting!


Iris Visser weet de lezer met haar gevoel voor humor direct vanaf het begin het verhaal in te sleuren en vast te houden tot de laatste pagina; want je wil 'm het liefst in één keer uitlezen. De herkenbare en humoristische situaties maken het verhaal tot een fijne feelgood; een glimlach is gegarandeerd!


Ik ben na het lezen van deze trilogie fan geworden van Iris Visser en wil absoluut meer van haar lezen.


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: HarperCollins (Harperfirst)

Auteur: Iris Visser

Prijs: € 5,99 (e-book - gratis in KoboPlus)

Publicatiedatum: 11 april 2023

Pagina's: 118

ISBN: 9789402768671


Met dank aan Iris Visser (auteur) voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

RECENTE BERICHTEN

bottom of page