top of page

De Ex Talk - Rachel Lynn Solomon

Als er één auteur is waar je dit jaar niet omheen kan, dan is het wel Rachel Lynn Solomon. Haar feelgoodromans komen ontzettend veel voorbij op TikTok en het is dan ook een feest dat uitgeverij Luitingh-Sijthoff haar romans gaat vertalen. Te beginnen met: De Ex Talk. Ik mocht 'm lezen en dit is wat ik ervan vond...

De inhoud

Shay werkt al bijna tien jaar met plezier bij een radiostation in Seattle. Maar de laatste tijd botst ze nogal met haar nieuwe collega Dominic, die net zijn journalistieke opleiding heeft afgerond en ervan overtuigd is dat hij alles weet van radio.


Als de zender een nieuw concept nodig heeft, stelt Shay De Ex Talk voor, waar twee exen live relatieadvies geven aan luisteraars. Tot haar grote frustratie wordt ze echter aangewezen als cohost van de show, met niemand minder dan… Dominic!


Hun scherpe dynamiek is meteen een schot in de roos en al snel verschijnt De Ex Talk in de hitlijsten. Dan beginnen Shay en Dominic voor elkaar te vallen. Betekent dit het begin van iets geweldigs, of het einde van hun carrière?


Look & Feel

Een mooi geillustreerd en kleurrijk omslag. Hij ziet er lekker fris uit en maakt gelijk duidelijk wat we voor ons hebben: een feelgoodroman. Het boek is heerlijk floppy en ligt fijn in de hand.


De hoofdstukken zijn genummerd en het perspectie blijft bij hoofdpersoon Shay.


Een grote verrassing voor mij was dat de paperback gesigneerd was door Rachel Lynn Solomon! JOEPIE!


Oordeel

Wat was dit een fijne roman! De schrijfstijl van Rachel Lynn Solomon is een mix tussen die van Hannah Grace en Ali Hazelwood, dus de fans van die auteurs gaan De Ex Talk ook tof vinden. Solomon beschikt over een heerlijk gevoel voor humor wat resulteert in af en toe hardop lachen. De pen van Solomon vraagt absoluut om meer! Ben ik even blij dat uitgeverij Luitingh-Sijthoff al heeft aangekondigd dat de vertaling van Business or Pleasure aankomend voorjaar verschijnt (je kan hier alvast een voorproefje van lezen achterin De Ex Talk - dit heb ik zelf niet gedaan, omdat ik het boek liever in één keer wil lezen als 'ie er is).


Vond ik Dominic leuk? Mwah. Ik vond het een beetje een slappe vent hahaha. Vond ik Dominic en Shay samen leuk? Zeker! Je voelt de chemie tussen de twee goed. De onverwachte spicy-touch in de roman draagt hier natuurlijk ook wel aan bij...


Ook een leuke toevoeging vond ik de setting binnen een radiostation; leuke locatie die ik nog niet eerder tegengekomen was in een boek. Het voelde voor mij als een unieke kijk achter de schermen. De toevoegingen van transcripties van afleveringen van De Ex Talk geven de lezer nog meer het gevoel dat deze onderdeel is van het programma.


Kortom: ben jij fan van Hannah Grace en/of Ali Hazelwood? Of ben je op zoek naar een lekkere feelgoodroman met humor? Dan raad ik De Ex Talk zeker aan!


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Auteur: Rachel Lynn Solomon

Vertaler: Maya Denneman en Tine Poesen

Prijs: €22,99 / E-book €12,99

Druk: 1e druk

Publicatiedatum: 17-10-2023

Pagina's: 320

ISBN: 9789021042220


Met dank aan uitgeverij Luiting-Sijthoff voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page