top of page

De geheimen van de kostschool - Lucinda Riley

Met de zomer in zicht werden wij recent getrakteerd op een detective uit de nalatenschap van de in 2021 overleden iconische auteur Lucinda Riley. Zij schreef dit spannende verhaal al in 2006, maar toch werd het niet eerder gepubliceerd. Haar oudste zoon (en co-auteur) nam het initiatief om deze misdaadroman alsnog uit te brengen. En natuurlijk mocht ik die niet missen!

Het verhaal

Als er op de exclusieve kostschool St. Stephens School in Norfolk een 15-jarige leerling overlijdt, wordt er getwijfeld over de doodsoorzaak. Is het noodlottige ongeval, zoals het schoolhoofd in eerste instantie suggereert, wel een ongeval of is er meer aan de hand? Reden voor de politie om de befaamde detective Jazz Hunter op deze zaak te zetten. Hunter, die net de politiepost door privéperikelen had verlaten, voelt dat er snel raadsels moeten worden opgelost als er zich een tweede slachtoffer aandient.


Dan blijkt dat de geschiedenis van deze van oudsher gevestigde kostschool veel duistere geheimen te verbergen; raadsels die stuk voor stuk opgelost moeten worden en wellicht zullen leiden naar de dader…


Look & Feel

Een prachtige herkenbare cover die absoluut zo tussen haar eerder romans past; op de matte cover siert een glanzende titel net als de naam van de auteur. Dat alles dus in de échte Lucinda Riley stijl.

Net als al haar Zeven zussen-romans hebben we hier ook weer te maken met een heerlijke dikke pil en dat is wel zo fijn als je genietend in het verhaal zit en niet bang hoeft te zijn dat eind te snel in zicht zal zijn 😉


Oordeel

Een verrassende Riley, maar ook weer zeer herkenbaar door haar fijne manier van schrijven, waardoor ik weer direct helemaal in het verhaal zat. Het boek wegleggen werd een lastige! Lucinda weet op haar bekende manier de lezer mee te slepen. En misschien doordat de hoofdpersoon een vrouw was, kon ik mezelf helemaal in haar verplaatsen en nam ze mij mee in al haar struggles, zowel privé als tijdens haar werk. Deze detective wordt afgesloten met een toch nog onverwacht plot, en juist dat zorgde er mede voor dat ik dit boek met volle aandacht las tot de laatste letter.


Kortom, hij mag niet ontbreken in je boekenkast als je een ware Riley-fan bent, net als ik. Dus hup, op die vakantiestapel, daar krijg je geen spijt van!

Sterren: ****

Specificaties

Oorspronkelijke titel: The Murders at Fleathouse

Uitgever: Xander Uitgevers

Auteur: Lucinda Riley

Prijs: €24,99 (paperback) / €14,99 (e-book)

Publicatiedatum: Mei 2022

Pagina's: 416

ISBN: 9789401617130


Met dank aan Xander Uitgevers voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comentários


RECENTE BERICHTEN

bottom of page