top of page

De geheimen van het Italiaanse eiland - Barbara Josselsohn

Na het overlijden van haar oma ontvangt Mia een bericht dat haar oma wordt verdacht van het vervreemden van een kunstobject tijdens de tweede wereldoorlog. Mia is ervan overtuigd dat oma daar niet toe in staat was of kent zij haar oma dan zo slecht?

Het verhaal

Na de dood van oma Lucy deelt de bevriende huisnotaris Mia mee, dat Lucy in verband wordt gebracht met het verdwijnen van een belangrijk kunstobject van de bekende in de oorlog omgekomen Italiaanse Wetenschapper Patricio Parissi. Dit alles heeft zich afgespeeld in 1943, een tijd waar Lucy niet over sprak met haar kleindochter. Het verleden was überhaupt geen gespreksstof voor de stugge en ogenschijnlijk emotieloze Lucy.


Als jong meisje was Mia terechtgekomen bij haar oma nadat haar ouders haar hadden alleen hadden achtergelaten. Ook hierover was Lucy allesbehalve mededeelzaam. Ondanks alles had Mia een goede maar eenzame jeugd en was haar oma zeer belangrijk voor haar. De beschuldiging lijkt haar dan ook meer dan ongeloofwaardig. Maar als ze dan een bijzondere vondst doet op zolder wordt ze toch enorm aan het twijfelen gebracht. Wie was haar oma eigenlijk en waarom weet ze zo verdraaid weinig van haar en haar verleden af? Ze besluit naar Italië te gaan en arriveert op de magische plek waar de verdwijning destijds heeft plaatsgevonden: een kasteel op een prachtig eilandje in de Middellandse zee in Italië. Zal deze speurtocht haar de gewenste antwoorden opleveren? 


Look & Feel

Een matte cover met prachtige glimmende bloemen in frisse kleuren en daarop een prachtige foto van een klein eilandje met een typisch oud Italiaans kasteeltje.


Oordeel

Na het verschijnen van De zeven zussen-serie van de Koningin der bestsellers Lucinda Riley, is er een nieuwe schrijftrend  of genre ontstaan. Deze nieuwe formule biedt de lezer naast een stukje romantiek ook een terugblik in de geschiedenis met een heerlijk sausje van wat spanning. We lezen het verhaal vanuit meerdere perspectieven en maken een reisje door de tijd: heden en verleden wisselen elkaar telkens af en geven de lezer uiteindelijk steeds de vragen op de raadsels van het verhaal. We zagen dat ook al eerder bij de boeken van Soraya Lane (De verloren dochters). Zo ook bij het eerste deel van deze nieuwe serie van Barbara Josselsohn: Het Italiaanse eiland.


Dit eerste deel las echt heel fijn weg; niet te zoetsappig, niet te makkelijk en de antwoorden vielen gedurende het verhaal gedeeltelijk op z'n plek, zodat je het boek tevreden weg kon leggen maar wel nieuwsgierig blijft naar het vervolg want er is nog genoeg uit te werken!


Josselsohn schrijfstijl is erg fijn, ze weet de personages prima te omschrijven met hun karakters en ook voor de omgeving  staat zijn haar mannetje: als lezers waan je je op het eiland gedurende de tijdreis.

Ondanks het vleugje romantiek dat natuurlijk niet mag ontbreken, geen voor de hand liggende relatiestruggles of romatische dooddoeners.

 

Kortom een roman om na het lezen voldaan weg te leggen en uit te kijken naar het najaar van 2024 want dan krijgen ongetwijfeld de antwoorde op meer zaken bij het verschijnen van het nieuwe deel: De belofte van het Italiaanse eiland.

 

 Sterren: ****


Specificaties

Uitgeverij: Oceaan

Auteur: Barbara Josselsohn

Vertaling: Nellie Keukelaar-van Rijsbergen

Oorspronkelijke titel: Secrets of the Italian Island

Prijs: € 18,99 (paperback) / € 11,99 (e-book)

Publicatiedatum: 02-05-2024

Pagina's: 352

ISBN: 9789046832196


Met dank aan uitgeverij Oceaan voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed. 

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page