top of page

De geur van een moeder - Lucia van den Brink

Soms moet je even buiten je comfort zone stappen en een boek oppakken dat je in eerste instantie niet zo snel weet te trekken. Don't judge a book by it's cover, toch? In dit geval gaat dat zeker op, want De geur van een moeder heeft mij in meerdere opzichten weten te verrassen.

Het verhaal

Lentl verliest haar moeder op jonge leeftijd. Haar vader legt de schuld bij haar en thuis wordt de sfeer steeds grimmiger. Ze heeft niemand bij wie ze terechtkan, maar ze weet zich staande te houden. Ze moet wel, en tekent alles van zich af. Uiteindelijk ontwikkelt Lentl zich tot een van de beste tatoeëerders van het land. Ze oefent zoveel op zichzelf dat haar huid een verontrustend canvas wordt van alles wat haar is aangedaan.


‘Zelfs al was het niet mijn schuld, vond schuld altijd wel een plek bij mij.’


Look & Feel

Zoals de inleiding van deze recensie doet vermoeden ben ik niet heel erg te spreken over de cover. Hij is net even de donker en straat te veel verdriet uit, terwijl het boek ook heel hoopvol is. Hier had ook iets gaafs gemaakt kunnen worden met het concept tattoos.


Oordeel

Vanaf de eerste pagina wist Lucia van den Brink mij stil te krijgen. Een indrukwekkend verhaal over opgroeien in een onveilige en liefdeloze omgeving en de kracht om jezelf en het leven te herpakken na zo veel ellende. Ondanks dat er zo veel narigheid in het boek zit, is het ook zeer hoopvol. Erg knap gedaan; ik ben echt onder de indruk. Wat betreft de titelverklaring: De geur van een moeder is de schone was die net uit de wasmachine was gehaald.


De geur van een moeder is een boek waar je de tijd voor moet nemen om het op je te laten inwerken. Het is geen vrolijk boek, maar eentje die impact maakt. Ik ben absoluut benieuwd naar meer werk van Lucia van den Brink!


Sterren: ****

Specificaties

Uitgever: Ambo|Anthos Uitgevers

Auteur: Lucia van den Brink

Prijs: €21,99 (paperback) / €14,99 (e-book)

Publicatiedatum:

Pagina's: 272

ISBN: 9789026354779

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page