top of page

De gevallen koning - Holly Black

In De gevallen koning, de opvolger van De wrede prins, stap je terug in de fantasywereld Elfhame. Een wereld vol mythische wezens, spanning en romantiek. Een aanrader? Je leest het hier!

Het verhaal

Jude is erin geslaagd om Cardan, de koning van Elfhame, aan haar wil te onderwerpen. Voor een jaar en een dag is hij slechts een marionet, terwijl Jude over zijn koninkrijk heerst. Meer dan ooit moet ze het hoofd bieden aan hofintriges, wisselende bondgenootschappen en aan de slinkse Cardan, die tot alles in staat is om zijn macht terug te krijgen.


Dan slaat het verraad toe, dichterbij dan Jude had kunnen vermoeden. Als ze zichzelf en haar familie in leven wil houden, zal ze de verrader moeten ontmaskeren en haar gevoelens voor Cardan in bedwang moeten houden. Terwijl Jude al haar sluwheid inzet om te overleven, tikken haar dagen op de troon onverbiddelijk voorbij.


Look & Feel

Wauw, wat een waanzinnig mooi boek om te zien! De uitgeverij heeft zich flink uitgesloofd met de eerste druk (limited Edition): zilveren sprayed edges, nieuw fanart, hardcover met stofomslag en een geupdate kaart van Elfhame. Deze móét je gewoon in de boekenkast hebben staan.


Daarnaast heeft ‘ie ook een heel fijn prijsje voor zo’n mooie gelimiteerde editie: €20,-.


Oordeel

De gevallen koning las ik direct nadat hij uitkwam en het verhaal was door de lange tijd die tussen het eerste boek (‘De wrede prins’) en tweede boek zat, wel een beetje weggezakt. Gelukkig gooit Black in het begin van het boek op een subtiele manier een kleine herhaling van wat er gebeurde in het vorige boek. Ik herinnerde mij nog steeds niet alles, maar de hoofdlijnen wist ik hierdoor weer.


Een kleine lijst met namen voorin was wel fijn geweest, helemaal door de introductie van vrij veel nieuwe personages. Vooral op het eerste deel van het boek is dit van toepassing. Veel (nieuwe) namen, veel politieke spelletjes en veel dingen waar je je hoofd echt bij moet houden. Niet erg, maar wel even lastig als er een paar maanden zit tussen het lezen van De wrede prins en De gevallen koning.


In dit tweede deel merk je duidelijk dat de personages zich aan het ontwikkelen zijn. Zo laat Jude ook haar zwakke kanten zien en is ze niet alleen maar de badass protagonist. Ook Cardan laat zich in dit deel van een hele andere kant zien. Fijn om hen zo nog beter te leren kennen. Well done, Black!

Het boek was wat traag hier en daar in het middenstuk, maar aan het einde gooit Black er een flinke scheut spanning in en vlieg je door de pagina’s heen. Het boek even neerleggen? No way! Holly Black creëerde een nieuwe wereld waar je deel van uit wil maken. Haar boeken lezen als een duister sprookje vol spanning en romantiek. Wie dit leest, raakt verslaafd en wordt hongerig naar meer.

En dan dát einde! Wauw! Magnifieke plottwists! Ben jij een liefhebber van fantasy? Fan van Sarah J. Maas en Leigh Bardugo? Twijfel niet langer en leest deze boeken!


Kortom: kom maar door met boek 3, het liefst NU! Ik ben benieuwd wat Holly Black dan weer voor ons in petto heeft...


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: € 20,-

Druk: 1e druk

Publicatiedatum: 14 november 2020

Vertaler: Anne-Marieke Buijs

Pagina's: 368

ISBN: 9789402315882


Met dank aan uitgeverij Boekerij voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page