top of page

De Italiaanse dochter - Soraya Lane

Lily MacKenzie, een jonge gedreven Engelse wijnmaker reist na het overlijden van haar vader door de wereld om haar wijnkennis te verbreden. Net voor haar vertrek naar een befaamd wijnhuis in Italië wordt ontvangt ze een brief van de notaris, gericht aan de erven van Patricia Rhodes, die haar terug zal brengen naar haar familiegeschiedenis.

De inhoud

Lily, een jonge Engelse wijnmaker, reist naar een wijngaard aan het Comomeer om van de legendarische familie Martinelli meer te leren over het maken van wijn. Ze voelt zich zo thuis bij de familie en de manier van leven op het Italiaanse platteland dat het lijkt alsof ze hier thuishoort. En dat ligt niet alleen aan de aantrekkingskracht die ze voelt voor de knappe oudste zoon Antonio. Lily heeft net ontdekt dat het onbekende verleden van haar oma terugvoert naar het beroemde La Scala theater in het vlakbij gelegen Milaan, en naar een prominente bakkersfamilie uit Piedmont. Is het toeval dat Lily nu hier beland is? Of het lot?

Terwijl de gevoelens tussen Lily en Antonio aanzwellen, onderneemt ze een zoektocht naar de waarheid over haar grootmoeder en overgrootmoeder. Lily ontdekt het meeslepende en hartverscheurende verhaal van twee jonge geliefden die moeten kiezen tussen familie en liefde: Estée, een jonge ballerina, en Felix, de jonge erfgenaam van zijn families bakkerij-imperium. Hun liefde zal de familie uiteindelijk verscheuren.


Look & Feel

De matte cover met glanseffecten van deze paperback met flappen neemt de lezer onmiskenbaar meteen mee naar Italië door de karakteristieke Toscaanse uitstraling met een oude villa, omgeven door cypressen en de herkenbare Italiaanse luchten die de voorzijde en de binnenkanten van de kaft sieren.

De binnenkant van de flappen zijn voorzien van een veelbelovend voorwoord van de schrijfster aan de lezers waarin ze haar start en motivatie van deze serie beschrijft. Tof gedaan zo!

De hoofdstukken zijn overzichtelijk. Ondanks de twee verhaallijnen in twee verschillende tijdsvakken, ontstaat er geen verwarring.


Oordeel

Als fanatiek Zeven zussen-fan ben ik dit boek zeer cynisch gestart, want laten we eerlijk zijn; 7 zussen, 8 delen die ons meevoeren over de hele wereld ... dat concept is toch een 1 op 1 copy paste met de wereldberoemde reeks van Lucinda Riley? Wie heeft ze niet verslonden en zit niet met smart te wachten op dat laatste deel 8?

Maar ik heb deze roman toch een eerlijke kans gegeven en dat was maar goed ook want het bleek een heerlijk boek om te lezen. De geografische herkenning in het verhaal was een plus voor mij: als fervent Italië-vakantieganger waande ik me tijdens de leesreis door De Italiaanse dochter, daar tussen de uitgestrekte vergezichten, maar ook de Scala heb ik bekeken toen in Milaan bezocht.

Nee, het is bij lange na geen Lucinda Riley. Haar boeken vind ik toch aanzienlijk meer diepgang en mysterie hebben. De research die zij heeft gepleegd laat zeer duidelijk z’n sporen na in al haar romans door alle gedetailleerde informatie. In dit boek van Lane is daar nauwelijks sprake van.

Deze eerste roman uit de Verloren dochters-reeks heeft mij toch verrast en hij las heerlijk weg. Eigenlijk meer een fijne feelgood dus. Ik ben door dit begin wel heel nieuwsgierig naar het volgende deel: De Cubaanse dochter. Ik ben namelijk erg benieuwd of Soraya Lane een heel eigen en nieuwe weg inslaat waardoor het vergelijken met De zeven zussen toch verder losgelaten kan worden. Natuurlijk begrijp ik dat het een mooie manier is van marketing voor de uitgeverij om de lezers dit boek op te laten pakken, slim.

Ik twijfelde over 3 of 4 sterren maar het ogenschijnlijk gekopieerde thema bracht mij toch tot 3. Wie weet overtuigt deel 2 mij alsnog voor dat extra sterretje 😉


Sterren: ***


Specificaties

Uitgever: Oceaan

Auteur: Soraya Lane

Vertaler: Erico Disco

Prijs: € 17,99 / E-book € 11,99 / luisterboek € 14,99

Druk: 1e druk

Publicatiedatum: 31 januari 2023

Pagina's: 304

ISBN: 9789046830536


Met dank aan uitgeverij Oceaan voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page