top of page

De Landgoed Rosaville-serie - Karin Quint

Het prachtige landhuis Rosaville heeft de harten van haar bewoners betoverd door de jaren heen. Maar ondanks haar charmante uitstraling, pracht en praal is het daar niet altijd rozengeur en maneschijn geweest en het is jammer dat de muren niet kunnen praten…

De inhoud

Op het landgoed van Rosaville maken we in drie delen kennis met haar bewoners. We starten met Het koetshuis in het heden waarin Laura direct na haar afstuderen voor een belangrijke relatie van haar vader gaat werken. Tom Boyard, eens een immens populaire zanger uit een boyband, runt nu een groots mediabedrijf. Na het overlijden van zijn vader ontvangt hij diens complete ptivé administratie en laat dat door Laura vertrouwelijk uitzoeken. Daarmee duikt historicus Laura volledig in het verleden en dus in de jeugd van haar werkgever. Als haar oma haar ook nog een dagboek nalaat, raakt Laura verstrikt in allemaal emoties. En welke rol speelt Tom daar nu precies in?


Daarna stappen we met De theekoepel terug in de tijd. Begin 1900 verhuist Rosalie na het overlijden van ouders van Engeland terug naar haar geliefde landgoed Rosaville in Nederland. Deze alleenstaande jonge vrouw is enorm zelfstandig en dat is niet gebruikelijk in haar kringen. Met de ontmoeting van de fotograaf Arrus Nauta, ontstaat er voor Rosalie ook een nieuwe hobby als Nauta haar de kneepjes van het fotograferen bijbrengt. Alhoewel ze het heel goed met hem kan vinden, realiseert ze zich dat een dergelijke omgang niet gepast is binnen haar kringen. Dan is daar ook nog haar buurman, de welgestelde, reislustige en charmante Jonathan van Bredevoort. Eigenlijk precies wat er van haar verwacht wordt… Zal hij haar kunnen helpen het landgoed terug te kopen wat ooit door haar vader is gebouwd?


Met de afsluiter De ijskelder maken we een nieuwe sprong in de tijd en belanden we in 1946. De jonge Alix Rokebrand wil na al het verdriet dat de oorlog haar heeft gebracht zo snel mogelijk het landhuis Rosaville verkopen. Met behulp van haar jeugdvriend Christiaan doet ze een schokkende ontdekking in de ijskelder van het landgoed. Samen stappen ze een nieuw avontuur in, op zoek naar antwoorden. Maar zullen de verschillende wegen die ze tijdens de gruwelijke oorlog hebben bewandeld, hun vriendschap niet in de weg staan?


Look & Feel

Een vrolijke matte cover met een speelse klassieke illustratie van een typisch Engels landgoed erop. Extra leuk is, dat als je de drie boeken naast elkaar zet, de ruggen één prachtige illustratie vormt; een cadeautje voor je boekenkast 😉

Oordeel

Ik las de 3 boeken achter elkaar en met een sneltreinvaart uit. Wat een fijne schrijfstijl heeft Karin Quint! Ik kende de auteur al van haar historische boeken over Jane Austen, overigens ook een absolute aanrader! Dit was natuurlijk een heel ander insteek; een Feelgood trilogie. Maar mede door haar historische kennis voelde het als een historische Feelgood 2.0.


Quint neemt ons mee naar een prachtig landhuis, Rosaville, dwars door de tijd heen. En alles klopt voor mijn gevoel. Voor in elk boek tref je als lezer een plattegrond van het landgoed en een plattegrond van het landhuis waardoor je in gedachte alles prima op rij krijgt. De boeken bevatten alles wat je bij de les houdt; historie, humor, een vleugje spanning en een dosis romantiek.


Ondanks dat alle romans ook prima afzonderlijk te lezen zijn, las ik het met veel plezier in één keer achter elkaar. Dikke aanrader! Ik ben benieuwd naar wat Karin Quint nog meer voor ons in petto heeft.


Tip: wil je ook beginnen in deze serie? Deel 1 is nu slechts €17,50 (en gratis in Kobo Plus)!


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Auteur: Karin Quint

Publicatiedatum: 2021-2023


Met dank aan uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor de recensie-exemplaren. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

RECENTE BERICHTEN

bottom of page