top of page

De liefdesbrief - Lucinda Riley

Joanna, een jonge journaliste, krijgt de opdracht verslag te doen van de herdenkingsdienst van de bekende acteur Sir James Harrison. De dag die zo rommelig en haastig start zal haar hele leven op z’n kop gaan zetten…

Het verhaal

Joanna Haslam, journaliste bij de Morning Mail, één van de best gekochte dagbladen van Engeland, moet verslag doen van de herdenkingsdienst van één van lands bekendste acteurs. Tijdens de dienst maakt ze in een netelige situatie kennis met een oude dame die onwel wordt en haar dag anders laat lopen dan gepland.


Ze is het incident eigenlijk al vergeten tot ze kort erna een mysterieuze brief ontvangt van deze dame die al haar journalistieke zintuigen prikkelt. Dat de dame inmiddels is overleden, haar stoffelijk overschot nergens terug is te vinden én haar huis inmiddels is leeggehaald maakt dat Joanne zich in dit mysterie vastbijt.


Samen met onder andere haar oude vriend Simon probeert ze de vragen van dit raadsel beantwoord te krijgen. Maar waar het ene antwoord verschijnt, ontstaat er een nieuwe vraag of, nog erger, blijkt er een betrokken slachtoffer te zijn gevallen.


Het geheimzinnige vraagstuk is er één die heel ver terug gaat en z’n weerga niet lijkt te kennen als het Engelse koningshuis er bij betrokken blijkt. Wie is er nog wel te vertrouwen en vooral; wie niet? Emoties lopen hoog op bij de zoektocht naar de brief die hét geheim lijkt te bevatten…


Look & Feel

Een heerlijke dikke pil, zoals we van Lucinda Riley gewend zijn. Hij heeft een matte kaft met glanzende letters. Op de voorzijde een mysterieuze trap. Helemaal in de stijl van haar andere romans die inmiddels al in Nederland zijn uitgegeven. Hij zal straks weer prachtig staan naast mij overige boeken van haar 😉


Oordeel

Het boek start met een voorwaard van de auteur, dat dateert uit 2018. Dit nieuwste boek kwam dan ook als een verrassing voor mij en al haar overige fans. Niet alleen het verschijnen van een nieuw boek maar ook het genre heeft mij aangenaam verrast! Ditmaal een roman met een thrillerrandje!


Het verhaal zit strak in elkaar met verrassende wendingen en een subliem plot. Toch is er ruimte genoeg voor de verdieping van alle karakters in het boek. Hun persoonlijke leven met bijvoorbeeld ouders of hun woonsituatie wordt heel prettige omschreven. Zelfs voor de liefde is er ruimte gecreëerd door Lucinda. Ik denk dat deze combinatie het boek zo fijn te lezen maakt voor een brede doelgroep, daarom van mij 4 mooie sterren!


Als laatste noot nog even een ‘weetje’, namelijk dat dit boek eigenlijk eind jaren negentig uit zou komen. Net rond het overlijden van Engelands geliefde prinses Diana. Juist in die periode daalde de populariteit van het Britse koningshuis enorm en dat was een reden voor meerdere uitgevers om destijds hun vingers niet te willen branden aan deze thriller van Riley.


Pas in 2018 vroeg zij copyright aan, en nu, drie jaar later, is deze thriller eindelijk verschenen. Eigenlijk een extra cadeautje voor al haar lezers, juist nu we niets nieuws meer dachten te verwachten na het overlijden van de geliefde auteur (op de laatste “zus-roman” na).


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: Xander Uitgevers

Prijs: € 21,99 (paperback) / € 11,99 (ebook)

Oorspronkelijke titel: Seeing double

Vertaler: Maya Denneman

Publicatiedatum: September 2021

Pagina's: 510

ISBN: 9789401615631


Met dank aan Xander Uitgevers voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page