top of page

De liefdeshypothese - Ali Hazelwood

Een van de grootste boeksensaties van dit moment is De liefdeshypothese van Ali Hazelwood. Door de vele positieve recensies die ik las, werd ik enorm nieuwsgierig naar deze roman en moest ik 'm natuurlijk zelf ook lezen. Was ik ook zo dolenthousiast over dit populaire 'booktok' boek? Je leest het hier!

Het verhaal

Promovendus Olive Smith gelooft in wetenschap, niet in iets onvoorspelbaars als liefde. Maar door een misverstand met haar vriendin Anh wordt ze plotseling gedwongen een relatie te faken. In paniek kust ze de eerste man die ze tegenkomt. Deze kus veroorzaakt niet alleen een reeks irrationele gevoelens, de gekuste persoon blijkt ook Adam Carlsen te zijn: een jonge professor en de grootste laboratoriumtiran van de campus. Al snel komt Olives wetenschappelijke carrière in het gedrang en ontdekt ze dat haar eigen hart onder de loep nemen nog ingewikkelder is dan een hypothese over liefde.


Look & Feel

Een lekker fris omslag dat gelukkig niet afwijkt van het Engelse omslag, want wat is deze leuk! Het boek lijkt FEELGOOD te schreeuwen met de leuke illustratie op de cover; je weet dat you're in for a treat als je naar het boek kijkt.


Een leuk extraatje dat dit boek biedt: aan het begin van elk hoofdstuk stelt Olive een (humoristische) hypothese die van toepassing is op het hoofdstuk dat volgt.


Oordeel

Oooooh, jongens! Wat was dit een heerlijke roman! Binnen een weekend las ik deze enorm gehypede roman uit met een big smile. Ik begrijp helemaal waarom dit boek zo lovend werd ontvangen. Hij leest als een trein.


Ali Hazelwood heeft een fijne, toegankelijke schrijfstijl, waarbij ze absoluut beschikt over een unieke dosis humor. Regelmatig betrapte ik mezelf op een harde grinnik of zat ik een beetje stom te glimlachen naar het boek. Hazelwood weet al direct vanaf het begin de chemie tussen Olive en Adam vast te leggen en deze steeds verder op te bouwen tot het van de pagina's afspat.


De personages zijn goed uitgewerkt en beschikken over duidelijke karaktereigenschappen, waarvan humor er absoluut eentje is. De auteur heeft ijzersterke en scherpe dialogen geschreven, waardoor je de personages goed leert kennen.


De setting in dit boek maakt het ook uniek in zijn soort. Ali Hazelwood plaatst de lezer in een academisch laboratorium, inclusief allerlei ingewikkelde termen die in die wereld worden gebruikt. Geen zorgen, je hoeft die termen niet te begrijpen om het verhaal te kunnen volgen. Deze termen zorgen er alleen voor dat de academische sfeer nog iets beter wordt weergegeven.


Ben je nog op zoek naar een fijn boek voor in de vakantiekoffer? Dan is dit absoluut een dikke aanrader! Genieten en zwijmelen gegarandeerd! Heerlijk!


Sterren: ****

Specificaties

Oorspronkelijke titel: The Love Hypothesis

Uitgever: The House of Books

Auteur: Ali Hazelwood

Vertaler: Marjet Schumacher

Prijs: €19,99 (paperback) / €7,99 (e-book) / €10,- (speciale paperback van Bol.com, bestel 'm hier)

Publicatiedatum: juni 2022

Pagina's: 384

ISBN: 9789044365917


Met dank aan The House of Books en Bruna Nederland voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page