top of page

De partycrasher - Sophie Kinsella

Als haar vader besluit om haar ouderlijk huis, vol herinneringen, te verkopen, komt dat hard binnen bij Effie. Zeker nu haar vader een nieuwe vriendin heeft die het lijkt te hebben voorzien op zijn vermogen en bovendien als klap op de vuurpijl als afscheid een ‘housecooling’ organiseert. Effie weigert te gaan. Maar wat als ze zich realiseert dat er wel een heel goede reden is om wél te gaan…

Het verhaal

Nadat haar ouders uit elkaar zijn gegaan is Effie vervreemd geraakt van haar vader en begon ze een vete met zijn knappe (en veel jongere) nieuwe vriendin, Krista. En nu krijgt Effie nog meer slecht nieuws: Greenoaks, het Victoriaanse landhuis dat Effie haar hele leven haar thuis noemde, wordt verkocht. Wanneer Krista besluit een 'housecooling'-feest te geven, weigert Effie te gaan. Maar dan herinnert ze zich dat een geliefde schat uit haar kindertijd nog steeds in het huis verborgen ligt. Haar enige kans om die terug te krijgen is door in te breken terwijl iedereen druk aan het feesten is. Terwijl Effie door het huis sluipt, zich verstopt onder tafels en door kiertjes gluurt, realiseert ze zich dat de geheimen die Greenoaks bewaart niet alleen op zolder liggen.


Look & Feel

Deze vrolijke groene paperback heeft een mooi matte cover waarop een alleszeggende illustratie straalt: een uitbundig feestend gezelschap rond een tafel, met daaronder een half verstopte dame. De cover straalt vooral een fijne feelgood uit!


De quote op de voorzijde van Jill Mansell zal de koper helemaal overtuigen om dit boek mee te nemen richting kassa! (Die quote slaat overigens volledig de spijker op z’n kop!)


Oordeel

Een heerlijk ouderwets goede Sophie Kinsella om van te smullen! Haar voorgaande boek Liever verliefd kon mij niet zo bekoren, maar met dit boek is ze voor mij weer helemaal terug.


Een heerlijke vlotte schrijfstijl vol drama en humor door elkaar, aangevuld met zelfspot en een fijne dosis romantiek, die ervoor zorgen dat je met veel plezier en nieuwsgierigheid het verhaal in een ruk uitleest met een vette glimlach op je snoet. Heerlijk, even de tijd vergeten en je mee laten slepen door de malle Effie. Regelmatig moest ik even grinniken door de humor in dit boek. Echt zo fijn!


Extra leuk: ik mocht deelnemen aan een Q&A met Sophie Kinsella op dinsdag 3 mei. Zó tof om haar te mogen ontmoeten en enkele vragen te mogen stellen. Over haar volgende roman wilde ze nog niets verklappen, maar ze is dus wel weer aan het schrijven. Ik kan niet wachten om haar volgende boek te lezen!


Een feelgood om je vingers bij af te likken. Echt wel een dikke aanrader voor op de vakantiestapel!


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: The House of Books

Auteur: Sophie Kinsella

Prijs: €22,99 / E-book €11,99

Druk: 1e druk

Publicatiedatum: maart 2022

Pagina's: 336

ISBN: 9789044364460


Met dank aan uitgeverij The House of Books voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page