top of page

De perfecte huisgenoot - Vi Keeland & Penelope Ward

Ben jij op zoek naar een steamy feelgoodroman? Misschien is De perfecte huisgenoot dan wel precies het boek waar je op zit te wachten! Ik mocht deze lezen van uitgeverij Volt en in deze recensie vertel ik je wat ik van de roman vond.

Het verhaal

Net wanneer Molly de hoop begint te verliezen dat ze ooit een fijne nieuwe huisgenoot gaat vinden, ontmoet ze de perfecte kandidaat: aardig, gezellig, kan goed koken… Het enige probleem? Het is geen dame, maar een erg knappe man, genaamd Declan. Een mannelijke huisgenoot was niet helemaal wat Molly in gedachten had, maar Declan lijkt de perfecte huisgenoot.


De twee worden niet alleen huisgenoten, maar ook goede vrienden. Goede vrienden die allebei wel wat hulp op liefdesgebied kunnen gebruiken: ze zijn allebei verliefd op iemand die ze niet ziet staan. Op een avond bedenken ze een sluw plan. Wat nou als ze net doen alsof ze een stel zijn, om hun crushes jaloers te maken?

Het plan lijkt al snel te werken, maar langzaam beginnen Molly en Declan te vermoeden dat hun gevoelens toch niet zo nep zijn als ze dachten…


Look & Feel

Een lekker fris en vrolijk omslag die zeker je aandacht weet te trekken. Leuke illustraties geven het omslag een kleine speelsheid. Absoluut een fijne feelgood om te zien!


Minpuntje: de hond op het omslag kan ik zelf alleen niet helemaal plaatsen. Voor zo ver ik heb gelezen zit er geen hond in het boek...


Oordeel

De perfecte huisgenoot is een lekker tussendoorboek waar je zo nu en dan een beetje rode oortjes van krijgt. Nog niet eerder heb ik een boek van deze auteurs gelezen, maar ik heb gehoord dat deze enorm meevalt vergeleken met eerdere boeken uit hun hand.


Dit boek heeft absoluut een steamy romance. Wel eentje waarbij twee totaal onbekenden vanaf het begin al heel snel iets té familiar zijn (dit had wel iets trager op gang mogen komen van mij). Het maakte het toch een stukje minder geloofwaardig, al merk je wel een goede chemie tussen de hoofdpersonen. Daarentegen, HALLO DECLAN! Ik wil ook zo'n heerlijke zorgzame man! Hoe fijn als een man voor je kookt (en er nog goed in is ook), je verrast met cadeautjes en zorgt voor een glimlach op je gezicht door de nodige humor.


Halverwege het boek vond ik het verhaal een beetje inzakken; er gebeurde net even te weinig en ik moest mezelf even een beetje dwingen om verder te lezen. Gelukkig weten de auteurs zich te herpakken en vlieg je vrij snel door de laatste pagina’s heen. Het einde laat ons achter met een absoluut voldaan gevoel. Fijn als verhalen mooi rond eindigen en er een happy ever after wordt geschetst (wat kom op, dit is geen spoiler, want we weten allemaal hoe dit soort boeken eindigen....).


Sterren: ***

Specificaties

Oorspronkelijke titel:

Uitgever: uitgeverij Volt (LoveBooks)

Auteur: Vi Keeland en Penelope Ward

Prijs: €18,50 (paperback) / €11,99 (e-book)

Publicatiedatum: maart 2022

Pagina's: 320

ISBN: 9789021461267


Met dank aan uitgeverij Volt voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

RECENTE BERICHTEN

bottom of page