top of page

De perfecte zoon - Freida McFadden

De nieuwe thriller van bestsellerauteur Freida McFadden is er eindelijk! Genoot je van De hulp en Wat de hulp weet? Dan wil je dit boek natuurlijk ook in huis halen. Of dat een goed idee is? Dat vertel ik je hier!Het verhaal

Erika heeft een perfect gezin, totdat er op een avond twee rechercheurs op haar stoep staan. Een middelbare scholiere is vermist. En Erika’s tienerzoon is de laatste die het meisje levend zag. Erika heeft altijd iets duisters gezien in haar ogenschijnlijk perfecte zoon. Ze wil geloven dat hij onschuldig is, maar als het bewijs zich opstapelt, kan ze de waarheid niet ontkennen – misschien heeft hij wel het ondenkbare gedaan.


Look & Feel

Een boek dat van de tafel knalt in de boekhandel met de felle groene kleuren op de cover. Het boek past mooi bij de eerdere boeken van deze auteur (ook dit boek heeft een lint over de cover lopen), dus staat daarbij goed in de kast.


De hoofdstukken wisselen in perspectief tussen Olivia (het ontvoerde meisje) en Erika (de moeder).


Oordeel

Een heerlijke thriller die je nauwelijks kan wegleggen. Wat heeft Freida McFadden een fijne schrijfstijl, heel toegankelijk en je voelt de onderhuidse spanning. Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van verschillende personages, waarbij je vooral Erika (de moeder van het gezin) en Olivia (het ontvoerde meisje) volgt. Ze weet hen dusdanig goed neer te zetten dat je het gevoel hebt dat je voor even in hun huid kruipt. Je krijgt begrip voor hun dilemma's, gevoel en keuzes.


Iets wat ik ook heel tof vond waren de hoofdstukken die bestaan uit een ondervraging/interview van de politie. Je wordt hierdoor ook steeds achterdochtiger en begint aan veel dingen te twijfelen. Zet de auteur mij nu op het verkeerde spoor? McFadden trakteert de lezer aan het einde op een fijne plottwist. Zag ik het aankomen? Een beetje; ik had een vermoeden. Desalniettemin is de uitwerking van de plottwist heel goed gedaan en las ik de laatste hoofdstukken in sneltreinvaart uit. De epiloog? Wow. Zou dit dan duiden op een vervolg...? Ik ben daar helemaal voor in!


Nog niet eerder las ik een boek van deze auteur (al heb ik ze wel in mijn boekenkast staan), dus ik had geen vergelijkingsmateriaal, maar ik las alleen maar positieve recensies over De hulp en Wat de hulp weet. Na het lezen van De perfecte zoon ben ik daar dan ook ontzettend benieuwd naar geworden en zal ik die zeker snel gaan lezen.


Kortom, een échte pageturner! De perfecte zoon is een zeer goedgeschreven thriller vol levendige personages en een Dit-vraagt-om-meer-einde. Absoluut een aanrader.

 

Sterren: ****

Specificaties

Uitgever: VBK Lab

Auteur: Freida McFadden

Vertaling: Marie-Lousie van Dongen

Oorspronkelijke titel: The Perfect Son

Prijs: € 20,99 (paperback) / € 12,99 of gratis bij Kobo Plus (e-book)

Publicatiedatum: 01-03-2024

Pagina's: 304

ISBN: 9789032520786

 

Met dank aan uitgeverij VBK Lab voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page