top of page

De rest is confetti - Lotte Petersen

Het zit journaliste Lola de Winter niet echt mee in het kleine dorp waar ze opgegroeid is, haar partner heeft ontmoet en haar baan heeft gevonden. In plaats van een carrière vol spetterende scoops en baanbrekende interviews wordt ze telkens afgescheept met het schrijven van artikelen over rommelmarkten, gerenoveerde parkbankjes en hondentoiletten. Tot dat ze haar oude schoolvriend Abel tegen het lijf loopt…

De inhoud

Lola de Winter werkt al een tijdje bij het dorpskrantje de Laagduiner en hoopt tevergeefs op een interne doorgroei. Haar ouders en partner Diede hebben er ook al geen vertrouwen in en nemen haar ambities ook nauwelijks serieus. De ordelijke Diede lijkt alles naast zijn werk alles voor elkaar te hebben; het huis dagelijks proper en aan kant. Perfect toch?


Jeugdvriend Abel van Engelen groeide op in dezelfde buurt en heeft het in tegenstelling tot Lola helemaal gemaakt. Hij is een van de meest succesvolle cabaretiers.


Als Lola Abel onverwacht tegen het lijf loopt doet hij haar een opmerkelijk voorstel: ze krijgt van hem een dermate grote primeur, die haar zonder twijfel een zo gewenste promotie zal gaan opleveren, maar moet hem in ruil daarvoor eerst helpen iemand uit zijn verleden op te sporen. Maar met het duiken in het verleden van Abel, neemt ze ook een duik in dat van haar en dat levert nieuwe inzichten op. Want wanneer ben je gelukkig? En is alles wel altijd wat het lijkt?


‘Ik weet niet hoe een gelukkig persoon eruit ziet. Misschien zoals Henk uit de Koriandertraat, toen hij die frikandelleneetwedstrijd had gewonnen. Of misschien is er geen referentiekader voor andermans geluk. Misschien is het gewoon iets wat er is of niet’


Look & Feel

De cover van dit boek straat 100% feelgood uit! Op de geheel matte uitvoering zien we de silhouetten van een gelukkig paar. Natuurlijk mag die aantrekkelijke quote ook niet ontbreken: ´Hij is een beroemde comedian, haar liefdesleven een grote grap'. Top bedacht!


De hoofdstukken zijn overzichtelijk, niet te lang en lezen mede daardoor lekker weg.


Oordeel

Wat een voortreffelijke roman. Eindelijk eens geen voorspelbare verhaallijn met een perfect aflopend einde.

Zoals op de achterzijde al te lezen is: ‘Notting Hill met een vleugje The Fault in our stars’.


Ik moest in het beginsel even mijn draai vinden in het boek; de hoofdpersonage waren geen standaard typetjes. Maar naarmate ik verder in de roman kwam werd het verhaal vlotter en leefde ik steeds meer mee met alle personages waarvan het karakter telkens duidelijkere vormen aannam en hun keuzes die moesten worden genomen. Lotte Petersen weet dit prachtig op te bouwen.


Een heel fijn boek om te lezen, waarbij de humor en de ‘slikmomentjes’ elkaar geweldig afwisselen; een roman met een mooie balans die ik zelden elders trof.


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: HarperCollins

Auteur: Lotte Petersen

Prijs: €19,99 (paperback) / €12,99 (e-book)

Publicatiedatum: 12 oktober 2022

Pagina's: 336

ISBN: 9789402711479


Met dank aan uitgeverij HarperCollins voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

RECENTE BERICHTEN

bottom of page