top of page

De rivalen - Vi Keeland

Een cover met een knappe man in pak erop en een titel in gouden letters. Dat kan niet anders dan een steamy romance-boek betekenen, toch? Correct! De rivalen van Vi Keeland zorgt voor flink wat rode oortjes bij de lezer. Het verhaal is daarnaast ook nog eens om te smullen, want in dit boek worden enemies uiteindelijk lovers...

De inhoud

Weston Lockwood en Sophia Sterling hebben een grondige hekel aan elkaar. Hun opa’s waren ooit beste vrienden en zakenpartners, totdat een ruzie hen uit elkaar dreef. Vervolgens werden de mannen legendarische zakelijke rivalen, en konden de twee families elkaar niet meer luchten of zien.


Dan krijgen de families een luxehotel nagelaten uit een erfenis. Het hotel is superveel geld waard, maar er blijkt wel flink wat achterstallig onderhoud te zijn. Beide families hebben een even groot aandeel en willen de baas spelen in het hotel. Aan Sophia en Weston de taak om het hotel weer in de oude glorie te herstellen en een meerderheid in de aandelen te krijgen.


De twee rivalen gaan vol passie de strijd om het hotel aan. Sophia en Weston zijn tegenpolen, maar blijken zich ook ontzettend tot elkaar aangetrokken te voelen. De belangen zijn torenhoog en vanuit beide families komt veel druk om de ander zo gauw mogelijk eruit te werken. Zullen Sophia en Weston de familievete kunnen stoppen, en voor elkaar durven kiezen?


Look & Feel

Zoals ik in de inleiding al schreef staat er een (zeer) knappe man in pak op het omslag. De titel prijkt er in grote gouden letters op, wat zorgt voor een iets chiquere uitstraling. Duidelijk is dat dit boek gaat over iemand met geld en dat de lezer een steamy romance staat te wachten.


De hoofdstukken worden qua perspectief afgewisseld tussen de twee hoofdpersonen: Sophia en Weston. Storend? Absoluut niet, juist heel leuk!


De paperback is heerlik 'floppy' en het binnenwerk heeft een fijn leesbaar lettertype.


Oordeel

Wat een lekker boek was dit zeg! Ontzettend goed bedacht van Keeland om de hoofdpersonen tot 'familierivalen' uit te roepen die samen moeten werken in een hotel. Een perfectere locatie voor pikante scènes is er toch bijna niet? Ik las De rivalen binnen 2 dagen uit; elke dag een helft. Vi Keeland heeft een vlotte pen met (spicy) humor en weet de lezer direct beet te pakken vanaf de eerste pagina. Haar schrijfstijl smaakt absoluut naar meer.


Het verhaal wordt vanuit de ik-vorm verteld. Dat vind ik altijd de prettigste vertelvorm, omdat je dan echt even in het hoofd en de huid van een personage kan kruipen. Je wisselt af tussen Weston en Sophia, waardoor je beide partijen dus goed leert kennen en hun beweegredenen ook beter gaat begrijpen. Het verhaal is sexy en steamy, maar bevat dan ook zeker een inhoudelijke laag waarin thema's als alcoholisme en het overlijden van een dierbare naar voren komen.


Hier en daar vond ik de mannelijke hoofdpersoon iets té dominant. Had van mij iets minder gemogen (dat had geen afbreuk gedaan aan de spicyness denk ik. Ik vermoed dat ik hem dan ook wat sympathieker had gevonden. Daarentegen zet hij zijn liefde wel op nummer één en zorg hij ervoor dat het haar aan niets ontbreekt en dat ze zich veilig voelt. Sophia vind de manier waarop hij tegen haar praat wel prettig, dus wie ben ik dan eigenlijk om daar iets van te vinden? Ieder zo z'n ding, hahaha!


De rivalen is een lekkere spicy romance. Aanrader? Als je niet schuwt van (vrij veel) pikante scènes in een roman, dan zou ik deze absoluut oppakken. Ik vond het een heerlijk verhaal waar je absoluut doorheen vliegt.


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: ​​LoveBooks

Auteur: Vi Keeland

Prijs: ​​​€20,- (paperback) | € 9,99 (e-book)

Publicatiedatum: ​05.10.2023

Pagina's: ​​304

ISBN: ​​​9789021461601

Met dank aan LoveBooks voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page