top of page

De school op de rand van Sageland - Heather Fawcett

Ben jij fan van de Harry Potter-boeken? En dan vooral van Hagrid? En houd je van magische wezens, spanning en mysterie? Dan wil jij De school op de rand van Sageland absoluut lezen! Waarom? Dat vertel ik je in deze recensie.

Het verhaal

Sinds haar tweelingbroer Winter verdween is alles anders voor Herfst, een 12-jarige monsterhoeder in dienst van Haardstede. Op die school leren jonge magiërs hoe ze het koninkrijk moeten verdedigen tegen de monsters in de Mildernis, maar Herfst waagt zich al iedere dag in dat verraderlijke woud, op zoek naar antwoorden. Dan krijgt ze bezoek van sterleerling Kai. Hij is voorbestemd om de Holle Draak te verslaan, de grootste dreiging uit de Mildernis. En Kai stelt een interessante ruil voor…


Look & Feel

Wat een prachtig omslag heeft dit fantasierijke boek! De omslagafbeelding (door Sara Gianassi) is schitterend en geeft ons een goed beeld van hoe onze hoofdpersonages Herfst en Kai eruit zien (met natuurlijk ook een speciale rol voor de Boeman (de kat), de hond, Winter en de Holle Draak.


Het matte omslag heeft een klein zilver glanslaagje hier en daar wat zorgt voor een speciaal en magisch effect. Echt geweldig gedaan!


Oordeel

Wat was dit een ontzettend leuk boek! Ik heb er echt van genoten en mij geen moment verveeld. De fans van Harry Potter zullen hier absoluut van smullen, omdat de lezer zich in dit boek ook bevindt in een school voor toverkunsten, er een magisch bos te vinden is aan de rand van de school en het boek krioelt van de fabelachtige wezens. Onze hoofdpersoon, Herfst, en haar oma en broertjes doen je absoluut denken aan Hagrid uit Harry Potter. Zij verzorgen de monsters in de buurt van de school en wonen in een huisje op de rand van het bos.


De schrijfster heeft een fijne pen, waarbij ze de spanning goed weet op te bouwen. Ook is de auteur zeer goed in het omschrijven van de omgeving. Je duikt als het ware een magische plek in, waarbij de draken je om de oren vliegen en je bijna het gevoel krijgt dat je zelf ook door een stenen muur heen kan lopen. Het is toegankelijk geschreven, niet te ingewikkeld en absoluut geschikt om zelf te lezen voor lezers vanaf 10 jaar. Is het kinderlijk geschreven? Nee. Dit is ook absoluut genieten voor de oudere lezers onder ons.


Het lezen van De school op de rand van Sageland smaakt absoluut naar meer van deze auteur! Hopelijk kunnen we snel weer genieten van een nieuw boek.


Sterren: *****

Specificaties

Oorspronkelijke titel: The School Between Winter and Fairyland

Uitgever: uitgeverij De Fontein

Auteur: Heather Fawcett

Vertaling: Mechteld Jansen

Prijs: €16,99 (hardcover) / €9,99 (e-book)

Publicatiedatum: 20-04-2022

Pagina's: 400

ISBN: 9789026158872


Met dank aan uitgeverij De Fontein voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page