top of page

De terugkeer naar Maxton Hall College - Mona Kasten

De eerste twee delen van de Maxton Hall College-trilogie van Mona Kasten heb ik verslonden. Ik ging dan ook nog net niet kamperen op de deurmat toen het derde deel in aantocht was. Of hij weer zo goed was, dat vertel ik hier graag!Het verhaal

Ruby is in shock: ze is geschorst van Maxton Hall College. En alles wijst erop dat niemand minder dan James hier verantwoordelijk voor is. Ruby kan het niet geloven, niet na alles wat ze samen hebben meegemaakt. Ze dacht dat ze eindelijk de échte James had leren kennen: de man met toekomstdromen, die haar aan het lachen maakt en die haar hart sneller laat kloppen met een enkele blik. Alles wat ze dacht te weten blijkt een leugen.


Terwijl Ruby worstelt om alsnog haar diploma te halen, dreigt James opnieuw te bezwijken onder de verplichtingen van zijn veeleisende familie. Is er nog een kans op een lang en gelukkig leven samen? Of worden ze elkaars ondergang?


Look & Feel

Een prachtig gebonden uitgave die perfect past bij de voorgaande twee delen uit deze trilogie. Het boek geeft absoluut het gewenste dark academia-gevoel, goed gedaan Boekerij!


De perspectieven in dit boek wisselen vaak; bovenaan een perspectiefwisseling wordt er aangegeven in wiens hoofd je gaat 'kruipen'.


Oordeel

Boek twee van deze trilogie liet ons achter met een cliffhanger, dus in boek drie wordt de draad daarmee weer opgepakt door de auteur. Je hoeft niet lang na te denken over wat er allemaal voor belangrijks gebeurde in het vorige deel, want Mona Kasten voorziet de lezer op vakkundige en subtiele wijze van een kleine ‘recap’. Heel fijn! Hierdoor zat ik snel weer in het verhaal.

 

Het boek begint met veel vaart, zakt een klein beetje in op de helft, maar eindigt met een enorme knal. De laatste paar hoofdstukken zorgden ervoor dat ik het boek niet meer aan de kant kon leggen en ‘m gelijk uitlas. Heerlijk!!

 

Lastig vond ik dit keer wel de vele wisselingen van perspectieven. Zo kruip je in dit deel ook in het hoofd van bijvoorbeeld Alistair. Dit had voor mijn gevoel geen grote toegevoegde waarde aan het verhaal.

 

Dit deel was niet mijn favoriete deel van de serie, maar wel een goed einde. Vreselijk om nu afscheid te moeten nemen van deze trilogie en de fijne personages. Het voelt alsof ik nieuwe vrienden heb gemaakt 🩵 Ik kan niet wachten op meer boeken van Mona Kasten!

 

Sterren: ****

Specificaties

Uitgever: Boekerij

Auteur: Mona Kasten

Prijs: € 22,99 (gebonden) | € 13,99 (e-book)

Publicatiedatum: 25.01.2024

Pagina's: 336

ISBN: 9789022598078


Met dank aan uitgeverij Boekerij voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

RECENTE BERICHTEN

bottom of page