top of page

De trollen van Leif - Pieter Koolwijk & Linde Faas

Wat heb ik genoten van Gozert en Luna van Pieter Koolwijk en Linde Faas. Toen ik zat dat ze samen met een nieuw verhaal zouden komen, sprong ik een gat in de lucht. Die moest ik natuurlijk lezen! Ben ik net zo enthousiast over dit boek als de andere boeken? Je leest het hier!

Het verhaal

Als de ouders van Ravna en Leif er met alle gezonde volwassenen vandoor gaan om te plunderen, is de achtjarige Ravna degene die de leiding van het dorp overneemt. Haar broer Leif is nutteloos. Hij wil een skald zijn, iemand die verhalen vertelt en liedjes zingt. Maar niemand luistert naar zijn trollenverhalen en hij zingt valser dan een schorre kraai. Aan die slapjanus heeft niemand iets ... of toch wel?


Look & Feel

Jongens, wat ziet ook dit boek er weer fijn uit! De zeer kleurrijke illustraties van Linde Faas zijn wederom een lust voor het oog.


Het formaat vind ik helaas een nadeel; ik had liever hetzelfde formaat gehad als Gozert en Luna, zodat het iets mooier naast elkaar in de kast zou staan.


Oordeel

Pieter Koolwijk is tekstueel ontzettend sterk en heeft een pen vol humor en zorgt voor goed opgebouwde spanning. Hij weet de lezer direct vanaf de eerste pagina te boeien en schrijft zo beeldend dat je de bijlen, vikinghelmen, berenvachten, vuurtjes en woeste zeeën bijna aan kan raken. Klein minpuntje (wat ik in eerdere boeken niet had) is dat ik nu vrij snel door had waar het verhaal heen ging en wat er zou gaan gebeuren.


De schitterende illustraties van Linde Faas maken het verhaal compleet. Elke tekening is er stuk voor stuk eentje die je zou willen inlijsten. Ze dragen bij aan de sfeer die Koolwijk met zijn pen heeft vastgelegd. Meesterlijk!


Een tof boek om voor te lezen en om zelf te lezen, een verhaal waar velen van zullen genieten! Vooral de avontuurlijke en fantasierijke kinderen onder ons. Hij heeft ook een prima prijsje van €14,99, dus het is ook zeker een leuk boek om cadeau te doen.


Sterren: ****

Specificaties

Uitgever: Lemniscaat

Auteur: Pieter Koolwijk

Illustratries: Linde Faas

Prijs: €14,99 (hardcover) / €12,99 (e-book)

Publicatiedatum: mei 2022

Pagina's: 133

ISBN: 9789047713784


Met dank aan uitgeverij Leminscaat voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page