top of page

De verdwijning bij Loxby Manor - Abigail Wilson

Ben jij ook zo'n fan van Julie Klassen? Dan zal je begrijpen dat ik direct aangetrokken werd door de grote oranje sticker op dit boek. Las deze roman net zo fijn als die van Klassen? Je leest het hier!

Het verhaal

Vier jaar na een drama dat ze tegen elke prijs geheim moet houden, keert Charity Halliwell terug naar het schilderachtige dorp van haar jeugd. Daar ontdekt ze tot haar ontzetting dat haar vriendin Selene, bij wie ze logeert, verdwenen is. Daardoor is haar broer Piers gedwongen om naar huis te komen. Piers heeft ooit Charity’s hart gebroken en ze zou hem het liefst nooit meer onder ogen willen komen. Toch is hij degene met wie ze zal moeten samenwerken als ze Selene ooit weer terug wil zien…


Look & Feel

Een mooie cover die absoluut zo tussen de romans van Julie Klassen zou passen; alleen bevat deze wel een klein spannend tintje dat perfect aansluit bij de inhoud van het boek. Op de cover is (ongetwijdeld) hoofdpersoon Charity afgebeeld met de ruïne van de oude abdij die een grote rol speelt in deze roman.


De hoofdstukken zijn ingedeeld in nummers en hebben een prima lengte. Het font van de tekst in het binnenwerk leest prettig.


Oordeel

De verdwijning bij Loxby Manor las prima weg, maar kan absoluut niet tippen aan de romans van Julie Klassen. De vergelijking is wel te begrijpen, want deze roman staat er in veel opzichten mee op één lijn. In deze roman hangt ook de regencysfeer met de kenmerkende jurken, bals, landhuizen en koetsen. Daarnaast heeft deze roman, net als de romans van Julie Klassen en Sarah Ladd, een spannend tintje in het verhaal (een mysterie) en een opbloeiende romance.


Helaas werd ik niet helemaal gepakt door het verhaal; ik miste iets waardoor het onderscheidend was van andere romans in deze sfeer. Hij las prima weg, maar ik was stiekem toch een beetje blij toen ik 'm uitlas en ik verder kon in een ander boek. Er was niets mis mee, maar ook geen dikke aanrader. De auteur stelt de nieuwsgierigheid van de lezer wel goed op de proef, want het mysterie dat zich in het begin van het verhaal introduceert, ontwikkelt zich tot een steeds groter mysterie, waardoor de lezer het wil uitlezen om achter de antwoorden te komen.


Kortom, een prima roman die je nieuwsgierig maakt tot het einde toe. Geen dikke aanrader, maar gewoon een leuk tussendoortje.

Sterren: ***

Specificaties

Oorspronkelijke titel: The Vanishing at Loxby Manor

Vertaler: Marijne Thomas

Uitgever: KokBoekencentrum

Auteur: Abigail Wilson

Prijs: €21,99 (paperback) / €9,99 (e-book) / €14,99 (luisterboek)

Publicatiedatum: maart 2022

Pagina's: 352

ISBN: 9789029732253


Met dank aan KokBoekencentrum voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page