top of page

De vloek van de Kraaientoren - Michelle Harrison

Een familievloek zorgt ervoor dat de zusjes Betty, Flis en Charlie nooit van hun geboorteeiland afkunnen komen. Na een ontmoeting met een vreemdeling komen ze erachter dat de vloek te verbreken is en besluiten ze om het avontuur aan te gaan. De vloek van de Kraaientoren van Michelle Harrison klinkt als een super spannend kinderboek, maar is dat het ook?

Het verhaal

De zusjes Betty, Fliss en Charlie zitten vast. Het eiland waar ze wonen kunnen ze niet verlaten, omdat er een eeuwenoude vloek op hun familie rust. Als ze toch vertrekken en niet op tijd terug zijn, zullen ze de dood vinden. Op een dag erven de zusjes drie geheimzinnige magische voorwerpen, en het avontuur begint te lonken. Zouden ze hiermee in staat zijn de vloek op te heffen? Hun zoektocht naar de vrijheid leidt hen dichter naar het mysterie van de vloek en mondt uit in een race tegen de klok waar hun levens van afhangen…


Look & Feel

De illustraties op het omslag zijn toch een lust voor het oog? Heerlijk kleurrijk met een vleugje magie; dit past dan ook perfect bij de inhoud van het boek.


Elk hoofdstuk heeft een nummeraanduiding en een titel, waarbij bovenaan een kleine illustratie staat van iets dan aansluit op de inhoud van het hoofdstuk. Het maakt het binnenwerk net iets vrolijker en leuker.


Voorin het boek vindt de lezer een brief van de auteur en een kleine noot van de vertaler. Daarnaast zit er voor in het boek ook een landkaart die zeker van pas komt tijdens het lezen. Je kan zo precies volgen hoe de personages zich voortbewegen.


Het boek is van een iets kleiner formaat dan een standaard roman en ligt goed in de hand.


Oordeel

Wat een super leuk boek! Een verhaal dat verlangt naar meer. Haar schrijfstijl is zeer toegankelijk en biedt een goed evenwicht tussen makkelijk/moeilijk. De opbouwende spanning wordt af en toe onderbroken door een grappige gebeurtenis/opmerking, waardoor het voor de jongere lezers niet té dreigend wordt. Ook weet Harrison er genoeg (emotionele) leermomenten te verwerken, waardoor je ook nog iets kan opsteken van dit fantasieboek.


De omschrijvingen die Harrison ons voorschotelt zorgen ervoor dat je alles heel goed voor je ziet. Grappig was dat ik alles een beetje in Middeleeuwse stijl in mijn hoofd had, misschien kwam dat door de beschrijving van de omgeving ('t Stropersschuitje, de gevangenis, de bootjes, etc.). Ook leuk is dat heden en verleden een beetje met elkaar worden afgewisseld; zo komen we erachter hoe de vloek is ontstaan. Dit maakt het verhaal mooi rond en compleet.


Michelle Harrison heeft met dit eerste deel van een magisch serie (bestaande uit drie delen) een fijne page-turner geschreven die daarentegen wel realistisch aanvoelt. Het boek heeft een mooi rond, afgesloten verhaal (dus geen open einde), maar ik ben absoluut benieuwd naar de vervolgdelen. Het idee van onder andere drie magische voorwerpen in een hedendaagse wereld, maakt dat er nog voldoende vertelruimte is voor een vervolg. Ik ben benieuwd welk haakje de auteur hieraan gaat hangen.


Nadeeltje was dat het boek een beetje traag op gang kwam. De auteur wilde graag een goede basis leggen voor het verhaal, dat blijkt duidelijk, maar hier had iets meer vaart in gemogen. Ik had daarom een lichte twijfel tussen de 3/4 sterren, maar de tweede helft van het boek zat er iets meer vaart in en gebeurde er zoveel leuks en spannends dat ik ben gegaan voor de 4 sterren.


Een aanrader voor iedereen boven de 10 jaar die houdt van een vleugje magie en spanning. Je gaat de zusjes Betty, Flis en Charlie in je hart sluiten!

Sterren: ****

Specificaties

Uitgever: Gottmer (Kinderboeken)

Auteur: Michelle Harrison

Prijs: €16,99 (paperback) / €10,99 (e-book)

Publicatiedatum: 10-11-2021

Pagina's: 368

ISBN: 9789025775681


Met dank aan uitgeverij Gottmer voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comentários


RECENTE BERICHTEN

bottom of page