top of page

De vrouwen van de Leeuwenhof-trilogie - Corina Bomann

Het prachtige Zweedse landgoed de Leeuwenhof is het decor van de levens van drie generaties vrouwen. Elk op hun eigen manier proberen zij hun weg in het leven te vinden, op zoek naar een gelukkige toekomst in een snel veranderende wereld.

Het verhaal

In deze trilogie (Agneta’s erfenis, Mathilda’s geheim en Solveigs belofte) volgen we 3 generatie vrouwen gedurende een groot deel van hun leven. We reizen mee vanaf 1913 tot en met de jaren 70. Ze hebben alle drie een grote voorliefde voor het landgoed en vechten ieder voor een liefdevolle toekomst op hun Leeuwenhof, in een tijd dat gelijkheid tussen man en vrouw alles behalve vanzelfsprekend is.


Toch staan deze vrouwen hun mannetje gedurende de twee wereldoorlogen en de periode erna, waarin alle sporen van de oorlog nog zo voelbaar zijn.


Agneta's erfenis

Het is 1913 en Agneta heeft afstand genomen van haar machtige familie om een vrij leven te leiden als student aan de kunstacademie in Stockholm – met de charmante Michael aan haar zijde. Dan ontvangt ze een telegram waardoor haar leven op zijn kop wordt gezet: ze wordt gesommeerd terug te keren naar landgoed de Leeuwenhof om daar de stoeterij van haar familie te gaan beheren. Daarmee worden haar een adellijke titel en een leven vol luxe op een presenteerblaadje aangeboden, maar was dat niet juist het leven waaraan ze wilde ontsnappen? Kiest Agneta ervoor de familietraditie in stand te houden en haar adellijke plichten op zich te nemen, of wint haar verlangen naar vrijheid en echte liefde?


Mathilda's geheim

Mathilda is zestien als haar moeder in 1931 plotseling sterft en ze alleen achterblijft. Dan komt de indrukwekkende Agneta Lejongård in haar leven. Agneta blijkt Mathilda’s voogd te zijn en ze neemt Mathilda mee naar het prachtige landgoed de Leeuwenhof in het zuiden van Zweden.

Mathilda weet niet dat Agneta haar tante is, maar voordat Agneta haar over haar afkomst kan vertellen, wordt Europa verscheurd door de Tweede Wereldoorlog. Het leven zoals iedereen het kende verandert voorgoed. In de chaos zal Mathilda haar lot in eigen handen moeten nemen en nieuwe wegen moeten bewandelen op zoek naar geluk.


Solveigs belofte

Als jonge bruid leek Solveig een stralende toekomst tegemoet te gaan, maar een tragisch ongeval maakt een einde aan haar geluk. Verdrietig trekt zij zich terug op de Leeuwenhof, bij haar moeder en grootmoeder. Daar is ze hard nodig, want het eerbiedwaardige landgoed verkeert in slechte staat. Solveig heeft allerlei ideeën om het huis en het omringende landgoed te redden, maar welke zijn goed en haalbaar?


Als er een gast uit Amerika en een aantrekkelijke zakenman uit Stockholm op de Leeuwenhof arriveren, opent hun inbreng en kennis voor Solveig de deur naar de wijde wereld. Ze wil niets liever dan een nieuwe start maken, voor de Leeuwenhof en voor de liefde. Maar kan ze haar verdriet om haar verloren geluk achter zich laten?


Look & Feel

Op de voorzijde van elk deel van deze Leeuwenhof trilogie treffen we het statige landhuis aan, driemaal in een ander periode. De naam van de schrijfster, Corina Bomann, is er in een gouden letter opgedrukt, net zoals de twee leeuwtjes die de cover sieren. Ze zien er absoluut uitnodigend uit!


In elk boek is duidelijk aangegeven in welke periode het zich afspeelt, het betreffende jaartal wordt expliciet genoemd, we maken een duidelijke reis door de tijd.


Drie prachtige dikke paperbacks van maar liefst driemaal ca. 600 pagina’s.

Oordeel

Boekerij heeft mooi ingespeeld op hét grote succes van de afgelopen periode; op de voorzijde van elk boek wordt een verwijzing gemaakt naar De zeven zussen van Lucinda Riley middels een quote of een mooi gouden sticker. Gedurfd, maar wat mij betreft zeker niet misplaatst! Liefhebbers van de romans van Riley zullen zeker smullen van deze trilogie van Bomann.


Schrijfster Corina Bomann heeft, net als bestsellerschrijfster Riley, gebruik gemaakt van historische feiten en tijdsprongen. Ik wist ze zéér te waarderen tijdens mijn leesavontuur in deze fijne trilogie. Geen kopie van de schrijfstijl van Riley, maar een eigen, prettige manier van vertellen. Bomann weet de hoofdpersonen duidelijk neer te zetten en verdiept de karakters op een prettige en consequente wijze.


Mooi is ook de manier waarin de drie hoofdpersonen doorgroeien in elk boek met telkens een link naar het verleden. Er vallen steeds puzzelstukjes op hun plaats.


Geen voorspelbaar verhaal maar een verscheidenheid aan verrassende, trieste of bijzondere gebeurtenissen die er voor zorgen dat je wilt doorlezen. Door deze prettige schrijfstijl lezen de boeken makkelijk weg.

Deze trilogie bracht mij al met al een heel fijn leesavontuur, dat ik graag met vier verdiende sterren weet te waarderen.


Sterren: ****

Specificaties

Uitgever: Boekerij

Vertaling: Lilian Caris

Prijs: Paperback € 12,99 / ebook €8,99 (deel 1)

Publicatiedatum: 4 februari 2020

Pagina's: 486

ISBN: 9789403110219

Met dank aan uitgeverij Boekerij voor het toesturen van de recensie-exemplaren. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Comments


RECENTE BERICHTEN

bottom of page