top of page

De zilverboom - Lucinda Riley

Terwijl heel Nederland nog in de ban is van De zeven zussen en in afwachting is van het verlossende deel 7, verrast Lucinda Riley haar fans eerst nog met een nieuwe titel: De zilverboom. Zal dit verhaal ook weer zo pakkend zijn als haar zussen-reeks?

Het verhaal

Een tragisch ongeval heeft ervoor gezorgd dat Gretha haar geheugen kwijt is geraakt. Na jaren keert zij eindelijk terug naar het prachtige, indrukwekkende Marchmont Hall. Dit oude landhuis heeft ooit een belangrijke rol in haar leven gespeeld, maar juist dát gedeelte uit die periode is ze helemaal kwijt.


Tijdens een wandeling over het landgoed loopt ze tegen een grafsteen aan. Die grafsteen doet Gretha beseffen dat hier herinneringen aan kleven en dit is het begin naar de zoektocht naar haar verleden waarbij zal blijken dat het leven voor haar niet altijd even makkelijk is geweest. Haar lieflijke dochter Cheska speelt daar ook een belangrijke rol in.


Look & Feel

Deze dikke uitgave heeft een herkenbare Riley-cover met een prachtige illustratie van een met sneeuw bedekt landhuis. Ook dit boek bestaat uit een bovenmatig aantal pagina’s, omhuld door een matte cover. De titel en de naam van de auteur zijn in glanzende letters.


De hoofdstukken zijn duidelijk opgebouwd en meer dan prima qua lengte waardoor je snel door de hoofdstukken vliegt. Elke terugblik in de tijd wordt ook heel mooi en duidelijk aangegeven door het vermelden van de plaats en periode waarin het zich afspeelt.


Oordeel

Ook in dit verhaal is de stijl van de schrijfster inmiddels duidelijk herkenbaar voor mij. Ik houd van haar gedetailleerde beschrijving van de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt. Heel intrigerend zijn ook de tijdsprongen die telkens worden gemaakt.


In de verhaallijn volgen we twee tijdspaden. Zo keren we terug naar het verleden, waarbij de vertelling telkens lang genoeg duurt om er weer helemaal in te zitten. Op het meest pakkende moment keren we weer terug naar het heden. Zo leren we de hoofdpersoon telkens beter kennen en worden vraagtekens ingevuld. Anderzijds kun je hierdoor het boek nauwelijks terzijde leggen en wil je weten hoe het verder gaat.


Bij dit verhaal speelt er zich eveneens een vleug mysterie af, welke door het verhaal heen ontrafeld wordt en waardoor De zilverboom geen standaard roman is met een voorspelbaar happy end.


Leuk weetje: de eerste versie van deze roman werd in 1995 uitgegeven onder het pseudoniem Lucinda Edmonds. De titel destijds was Not Quite An Angel. In mijn optiek een betere titel, want die zilverboom heeft mij even te denken gezet…

Ik moest er even inkomen en de verhaallijn bevat iets minder diepgang dan in de boeken van de Zeven zussen-serie, maar die lat lag ook best wel hoog! Toch met veel plezier gelezen daarom die 4 sterren. Voor de Riley fans een mooie aanvulling in de boekenkast!


Sterren: ****


Specificaties

Uitgever: Xander Uitgevers

Oorspronkelijke titel: The Angel Tree

Vertaling: Erica Disco

Prijs: € 21,99 (E-boek € 11,99)

Publicatiedatum: oktober 2020

Pagina's: 544 pagina's

ISBN: 9789401613071


Met dank aan Xander Uitgevers voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Kommentare


RECENTE BERICHTEN

bottom of page